Muğla’da, evinizde yalnız değilsiniz

Evde Sağlık Hizmetleri Birimlerinin çalışmalarına yönelik bir açıklama yapan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Evde Sağlık Hizmeti almak isteyenlerin  444 38 33 no’lu telefonu arayarak ya da Sağlık...

Muğla’da, evinizde yalnız değilsiniz

Evde Sağlık Hizmetleri Birimlerinin çalışmalarına yönelik bir açıklama yapan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Evde Sağlık Hizmeti almak isteyenlerin  444 38 33 no’lu telefonu arayarak ya da Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından herhangi birine başvurarak hastanın T.C. kimlik bilgilerini vererek hizmet talebinde bulunabileceklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında oluşturulan Evde Sağlık Hizmetleri’nin on yılı aşkın süredir kişilerin sağlık hizmeti ihtiyaçlarının evlerinde yerinde çözümlenmesine yönelik çalışmaların Muğla’da etkin, verimli ve kaliteli şekilde sürdürüldüğünü belirten Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan;  “Evde Sağlık Hizmetleri çeşitli hastalıklar nedeniyle evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini ifade etmektedir. Evde bakım hizmetinde amaç, Evde Sağlık Hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak tedaviye ihtiyacı olan kişilerin tedavilerinin düzenlenmesi, gerekli eğitimin verilmesi, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin; kişisel bakımlarının sağlanması, hasta ve yakınlarının sahip olduğu hastalıkları hakkında eğitimli ve kendine yeterli hale getirilmesi sağlanarak; bilinçsiz sağlık uygulamaları ile oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi ve hastalık seyrinin ağırlaşmasının engellenmesini sağlamaktır” dedi.

Evde Sağlık Hizmeti’nin, evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için gerekli olduğu ifade eden Ceyhan; “Muğla’mızda koordinasyonu Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce yürütülen; tüm hastanelerimizde 10 Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, ağız diş sağlığı hizmetlerinin evde gerçekleştirilebilmesini sağlayan 2 Evde Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri Birimi ve hastanesi olmayan ilçelerimizde de toplum sağlığı merkezlerimizde 2 Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda 247 Aile Hekimliği Birimimiz kendilerine kayıtlı kişilerden evde sağlık hizmeti ihtiyacı olan vatandaşlarımızın evde sağlık hizmetlerini yürütmektedir. Sağlık evi personellerimiz tarafından da gerekli hallerde evde sağlık hizmetleri verilmektedir. İlimiz içerisinde evde sağlık hizmetlerinin ulaşamadığı bölge bulunmamaktadır. Evde sağlık hizmeti ve aile hekimliği birimlerimiz aracılığı ile 2014 yılında 7000’in üzerinde vatandaşımız evde sağlık hizmetleri kapsamında evlerinde ziyaret edilmiş, değerlendirilmiş ve sağlık ihtiyaçları karşılanmıştır. 2015 yılı Mayıs ayı itibari ile de 2500 civarı hastamız evinde ziyaret edilmiş, halen 1500 aktif hastamız düzenli ve sürekli olarak periyodik aralıklarla ihtiyaçları olan sağlık hizmetini almaya devam etmektedir. Evde Sağlık Hizmeti ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorsanız 444 38 33 no’lu telefonu arayarak ya da Sağlık Kurum ve Kuruluşlarımızdan herhangi birine başvurarak hastamızın T.C. kimlik bilgilerini vererek hizmet talebinizi dile getirebilirsiniz. İlgili birim üç iş günü içersinde hastamızın hizmet ihtiyacı ve kapsamını belirleyerek sizlere yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.