Muğla’da araziler toplulaştırılacak

DSİ Muğla’nın Yatağan ilçesinde 11, Seydikemer’de de 6 köyde arazi toplulaştırması yapacak. Muğla’nın Yatağan ilçesi Girme ve Seydikemer Seki Sulamaları arazi toplulaştırması ihalesi sonuçlandırıldı. Toplam 10 bin...

Muğla’da araziler toplulaştırılacak

DSİ Muğla’nın Yatağan ilçesinde 11, Seydikemer’de de 6 köyde arazi toplulaştırması yapacak. Muğla’nın Yatağan ilçesi Girme ve Seydikemer Seki Sulamaları arazi toplulaştırması ihalesi sonuçlandırıldı. Toplam 10 bin 615 hektar alanda arazi toplulaştırması çalışması yürütülecek. Projeden 5 bin 750 çiftçi aile yararlanacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Emlak ve Kamulaştırması Daire Başkanlığı’nın Muğla Girme ve Seki Sulamaları Arazi toplulaştırması ihalesi tamamlandı. İhaleyi kazanan firma yetkilileri ile DSİ adına Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan tarafından sözleşme imzalandı. İmza törenine DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Tuncer Dinçerkök ve Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Kemal Karakuş katıldı.

Yaklaşık 5 milyon 640 bin lira bütçeli proje 800 günde tamamlanacak ve Yatağan’da 11, Seydikemer’de de 6 köyde toplam 10 bin 615 hektar alanda arazi toplulaştırması yapılacak. Projeden 5 bin 750 çiftçi aile yararlanacak.

Proje ile 23 bin 500 olan parsel sayısı 11 bin 500’e düşecek ve yüzde 40 oranında toplulaştırma sağlanacak. Arazi toplulaştırması çalışmaları ilgili yerleşim birimlerinin kadastral sınırlarında yürütülecek, sulama sahası dışında 113 kilometre yol yapılacak.

Bu haber toplam 148 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.