Muğla’da 51 intihar vakası oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Muğla il genelinde 2012 yılında 51 intihar vakasının gerçekleştiği bildirildi. Türkiye genelinde ise ölümle sonuçlanan intihar sayısı, 2012 yılında...

Muğla’da 51 intihar vakası oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Muğla il genelinde 2012 yılında 51 intihar vakasının gerçekleştiği bildirildi. Türkiye genelinde ise ölümle sonuçlanan intihar sayısı, 2012 yılında 3 bin 225 olduğu bildirilirken,  intihar edenlerin yüzde 72’sinin erkekler, yüzde 28’inin de  kadınlardan oluştuğu belirtildi.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Muğla’daki kaba intihar hızının yüz binde 6,04 oranında olduğunu belirtirken; “Türkiye genelinde ise yüz bin nüfus başına düşen intihar sayısını ifade eden kaba intihar hızı yüz binde 4,29’dur. Diğer bir ifade ile her yüz bin kişiden dördü intihar etmektedir.

Kaba intihar hızı illere göre incelendiğinde Muğla bu değer ile 15. sıradadır. 2012 yılında kaba intihar hızının en yüksek olduğu il yüz binde 8,5 ile Uşak’tır. Uşak ilini yüz binde 8,06 ile Kastamonu, yüz binde 7,38 ile Iğdır ve yüz binde 7,28 ile Aydın izlemektedir. Kaba intihar hızının en düşük olduğu il ise yüz binde 1,6 ile Bartın’dır. Bartın ilini yüz binde 1,7 ile Batman, yüz binde 2,22 ile Van ve yüz binde 2,24 ile Gümüşhane izlemektedir.”dedi.

Muğla’daki intihar eden kişilerini yüzde 51’nin intihar nedenlerinin anlaşılamadığını ifade eden Yücedağ şu  bilgileri verdi: “İntihar eden kişilerin yüzde 15,7’si “geçim zorluğu”, yüzde 11,8’i “aile geçimsizliği”, yüzde 7,8’i “hissi ilişki ve istediği ile evlenememe”, yüzde 7,8’i “ticari başarısızlık” ve yüzde 3,9’u “hastalık”,  nedeniyle intihar etmiştir.

Türkiye genelinde ise, intihar eden kişilerin yüzde 53,1’inin intihar nedeni bilinmemektedir. İntihar eden kişilerin yüzde 17,3’ü “hastalık”, yüzde 7,8’i “aile geçimsizliği”, yüzde 7,6’sı “geçim zorluğu”, yüzde 4’ü “hissi ilişki ve istediği ile evlenememe”, yüzde 2,1’i “ticari başarısızlık” ve yüzde 0,6’sı ise “öğrenim başarısızlığı” nedeniyle intihar etmiştir.”

Yücedağ, Muğla’da intihar eden kişilerin yüzde 35.3’ünün ilkokul mezuna olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.