MUĞLA’DA 2021 YILINDA 7 BİN 900 KAZA MEYDANA GELDİ

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Muğla’da 2021 yılında toplam 7 bin 900 kaza meydana geldi. Emniyet kemeri ve kask takmanın önemine değinen Şube Müdürü...

MUĞLA’DA 2021 YILINDA 7 BİN 900 KAZA MEYDANA GELDİ

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Muğla’da 2021 yılında toplam 7 bin 900 kaza meydana geldi. Emniyet kemeri ve kask takmanın önemine değinen Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, “Trafikte 5 kırmızı çizgimiz var. Amacımız ceza yazmak değil, öncelikli olabilmek” diyerek, vatandaşlara kurallara uyması gerektiğini hatırlattı.

Sinem Karakaya

Araç sayısının her ay arttığı ve çoğunlukla sürücülerin park sorunu yaşadığı Muğla’da, 2021 yılında toplam 7 bin 900 kaza meydana geldi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bu kazaların 43’ü ölümlü, 4 bin 230’u ise yaralamalı kaza olarak açıklandı.

Maddi hasarlı kaza 3 bin 627 olurken, ölü sayısı 49, yaralı sayısı ise 5 bin 756 olarak belirlendi.

2021 YILINDA EMNİYET KEMERİ 13 BİN 941 KİŞİYİ ÖLÜMDEN KURTARDI

Emniyet kemeri takmanın bir çarpışmada kişinin kendisini korumak için yapabileceği en etkili şey olduğunu dile getiren Muğla Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, “2021 yılında emniyet kemeri tahminen 13 bin 941 kişiyi ölümden kurtardı. Bir çarpışma sırasında kemerlerin bağlanması, aracınızın içinde sabit ve güvende kalmanıza yardımcı olurken, tamamen araçtan dışarı fırlamak neredeyse her zaman ölümcüldür. Emniyet kemerleri, engelli, agresif ve dikkati dağılmış sürücülere karşı en iyi savunmadır” dedi.

TRAFİKTE 5 KIRMIZI ÇİZGİ

Amaçlarının ceza yazmak değil, kazalara önleyici olabilmek olduğunu söyleyen Müdür Dadaşoğlu, “Trafikte 5 tane kırmızı çizgimiz var yayanın geçiş üstünlüğü, alkol, hız, emniyet kemeri ve cep telefonu. Biz bunlara uyarsak kazalar büyük bir oranda kendiliğinden azalacaktır.  Bizim görev anlayışımız da ilk önceliğimiz ceza yazmak değil, önleyici olabilmektir. Kazalar olmadan önce önleyebiliyorsak başarılıyızdır. Kırmızı 5 çizgimize uyulduğu taktirde kazalarda kendiliğinden azalacaktır. Bunların yanı sıra yorgun, uykusuz bir şekilde de direksiyon başında olmamalıyız. Seyahatlerimizde kısa süreli de olsa uygun yerlerde durup dinlenmemiz gerekir. Araçlarımızın yazlık ve kışlık bakımlarını zamanında yaptırmalıyız. Mevsim şartlarına göre lastik kullanmalıyız” dedi.

Ayrıca, emniyet kemerinin yaralanmalı kazalarda riski yüzde 60, ölümlü kazalarda ise riski yüzde 45 azalttığı belirtildi.

“KURALLARA UYALIM, KASK HAYAT KURTARIR”

Öte yandan motosiklet sürücüleri için de kask takmanın önemine vurgu yapan Kayhan Dadaşoğlu, “Kask takmamızı şart kılan en önemli faktör tabi ki hayatımızdır. Hayatımıza önem veriyorsak mutlaka kask takmamız gerekiyor. Motosiklete binerken kask taktığınız zaman kendinizi daha güvende hissedersiniz. Hızlı veya yavaş gitmenizin kask takıp takmamakla bir ilgisi yoktur. Kafamızı korumak için gösterdiğimiz bu çabanın en temel sebebi ise, kafamızın korumamız gereken en önemli organımız olmasıdır. Muğla il genelinde 183 bin 142 kayıtlı motosiklet var. Kurallara uyalım, kask hayat kurtarır” diye konuştu.

Bu haber toplam 395 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.