Muğla’da 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da kutlandı.  Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma...

Muğla’da 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da kutlandı.  Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Taşkesen yaptı.

Sinem Karakaya

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının veriliş yıldönümü olan, 4768 sayılı kanun gereği 2002 yılından itibaren her sene 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Valilik, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muğla Şubesi Başkanı Sezai Kanlıyer, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Taşkesen yaptı.

Gazi Taşkesen konuşmasında, “Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının veriliş yıldönümü olan 19 Eylül tarihi 4766 sayılı kanun gereği 2002 yılından itibaren Gaziler Günü olarak kutlanmakta olup, bugünde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle yeniden bir arada olmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bu vesileyle ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü Cumhuriyetimiz ve kutsal değerler uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan şehitlik mertebesine ulaşan bütün vatandaşlarımız ile ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, hala hayatta olan gazilerimiz ve şehitlerimize, bizlere emanet bıraktıkları eş, dost ve aileleri şükranla selamlıyoruz. Şehitlik ve gazilik unvanları vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve diğer kutsal değerler uğruna hiçbir şahsi maddi ve menfaat beklentisine girmeden inançla, kanla ve canla elde edildiği içindir ki herhangi bir rütbeyle mukayese edilemez. Değeri maddiyatla ölçülemez. Şehit uğurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Milletimizin bize layık gördüğü gazilik unvanımızı hayatımız boyunca gururla taşıyacak, silah ve bayrak üstüne el basarak yeminimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da arkasında olacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursak olalım, vatanın bölünmez bütünlüğü, vatandaşımızın muhafazası, al bayrağımızın dalgalanması, Türk milletinin ebediyen varlığını bu topraklarda devam ettirebilmesi için gerekirse yeniden bedel ödemeye hazır vaziyette üzerimize düşecek tüm görevleri yerine getirmenin azim ve kararlığında olacak, Atalarımızdan aldığımız emaneti daima yükseklere taşıyacağız” dedi.

Konuşmanın ardından toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.