YATAĞAN'DA ÇEVRE DOSTU ÖĞRENCİLER ANTİK KENTİ ZİYARET ETTİ

Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu doğa dostu gönüllü öğrencileri Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret etti.

YATAĞAN'DA ÇEVRE DOSTU ÖĞRENCİLER ANTİK KENTİ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA AKTAŞ

Stratonikeia Rehberi Sinem Kın eşliğinde antik kenti gezen öğrenciler, Sembolik kazı çalışmalarına da katıldı.

Muğla Okur Gezer Yazar Projesi kapsamında tarihi mekânda kitap okuma etkinliği de gerçekleştiren öğrenciler, Antik kent çevresinde çevre temizliği etkinliğiyle farkındalık oluşturdular.

“Doğa varsa biz de varız” sloganıyla çevre temizliği yapan öğrenciler, doğal ve tarihi güzelliklerin arasında yürüyüş yapmanın keyfini de yaşadılar.

Okul Müdürü Eray Özbek, Müdür Yardımcısı Serkan Esen ve okul proje danışmanı öğretmeni Türkan Özdemir'in de eşlik ettiği etkinlik beğeni kazandı.

Okul Müdürü Eray Özbek, Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'e, Kazı Başkan Yardımcısı arkeolog Eylem Özdemir'e ve geziye rehberlik eden Sinem Kın'a teşekkür etti.

Stratonikeia ve Lagina kazı Başkanı Prof.Dr. Bilal Söğüt, “Antik Kentlere her geçen gün yerli ve yabancı turist ziyaretlerinin artması ayrıca öğrencilerin ve eğitim camiasının gösterdiği ilgi de bizleri çokmutlu ediyor. Çalışma azim heyecanımız arıtıyor” dedi.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.