YATAĞAN’DA "ÇADIRDAN KONAĞA TÜRKLER" KONUŞULDU

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Çadırdan Konağa Türkler" Konulu Konferans düzenlendi.

YATAĞAN’DA  "ÇADIRDAN KONAĞA TÜRKLER" KONUŞULDU

Konferansa Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Kunduracı konuşmacı olarak katıldı.

Yatağan Gençlik Merkezinde Gerçekleştirilen Konferansa Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof.Dr.Bilal Söğüt, Yatağan Meslek Yüksekokulu Müdürü Kerim Bender ve Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta Türk evinin temel özellikleri ve bölümleri hakkında dinleyicilere görseller yardımıyla ayrıntılı bilgiler verildi.

Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Kunduracı, konuşmasında şunları söyledi:

“Türk evindeki oda ve sofanın Türk kültüründe insanların gelişimine ve yaşama biçimine nasıl katkılar sağladığı anlatılmıştır son yıllarda Türk Evi hakkında yeni çalışmalar sonucunda Türklerin Konargöçer bir halk olmadığı aksine Orta Asya'dan beri yerleşik hayata geçtiklerini gösteren çalışmalardan bahsetmiştir. Ayrıca Osman Kunduracı, 1997 yılından bu yana Yatağan ve çevresindeki Türk dönemi eserlerini Lagina ve Stratonikia kazılarında heyet üyesi olarak çalıştığını belirtmiştir, bölgenin Beylikler Döneminden itibaren önemli Türk dönemi eserlerine sahip olduklarını da beyan etmiştir. Bu bilgilerin bir kısmını Makale ve kitap olarak yayınladığını söylemiştir inşallah bundan sonra da bölge ile ilgili çalışmalara devam edecek.”

HABER: MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum