Ula’da üreticilere 20 bin defne fidanı dağıtıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bin dekar üretim alanıyla önemli pazar payı olan Ulalı üreticilere 20 bin defne fidanı ve 20 bin biberiye fidesi dağıtıldı. Protokol ve üreticilerin katılım sağladığı programda fidanlar dikildi, bahçede dikim ve hasat yapıldı.

Ula’da üreticilere 20 bin defne fidanı dağıtıldı

Muğla’nın Ula ilçesi Elmalı Mahallesi’nde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından üreticilere 20 bin defne, 20 bin biberiye fidesi olmak üzere 40 bin adet fidan dağıtıldı.

Programa; Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İl Tarım Müdürü Muhammed Sevinç, ilçe protokolü ve üreticiler katıldı. Fidan dikimi de yapılan programda, bahçede dikim ve hasat da yapıldı.

1.jpg

Elmalı Muhtarı Ali Arda yaptığı konuşmada, “2015 yılında başlayan ve gittikçe büyüyen defne üretim alanları ile üreticinin yüzü güldü. Mahallemize yapılan proje desteği ve etkinlik için yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

Üreticiler adına konuşma yapan Saadet Süzer ise, “Projeden faydalanan ve iki dönemdir hasat yapan bir üretici olarak iyi kazanıyorum. Defne üretiminden mutluyum. İkinci hedef kooperatifleşmek ve bir distilasyon merkezi kurmak.” dedi.

2.jpg

“İLİMİZDE TOPLAMDA 32 BİN DEFNE FİDANINI ÜRETİCİLERİMİZE DAĞITIYORUZ”

Muğla’nın bitki yetiştirmeye uygun bir il olduğundan bahseden Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç, “Bakanlığımızın destekleriyle 2015 yılında başlayan ve büyüyen ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi çalışmaları kapsamında ‘Karyanın Hazinesi Defne’ projesiyle Ula İlçemiz Elmalı Mahallesinde 20 bin, İlimizde ise toplamda 32 bin defne fidanını bedelsiz olarak üreticilerimize dağıtıyoruz. İlimiz coğrafyası, iklimi ile üretecimizin bilgi ve tecrübesiyle ıtri tıbbi ve aromatik bitki yetiştirmeye uygun.” dedi.

3.jpg

MUĞLA “KÜMELENME” MERKEZİ SEÇİLDİ

Bitki dağıtmaya devam edeceklerini söyleyen İl Müdürü Sevinç “Elde edilen başarı bizi Bakanlığımız ciddi anlamda desteklenmiş ve İlimizi “Kümelenme” merkezi seçmiştir. Bundan sonra da üreticilerimize destek amacıyla adaçayı, kekik, sakız, keçiboynuzu gibi daha bir çok tıbbi aromatik bitki dağıtmaya devam edeceğiz. Diğer bir aşamada amacımız çiftçi örgütlenmesini sağlamak ve tarımsal sanayileşmeyle desteklemek olacaktır. Ekonomik değeri yüksek ürünlerin özellikle atıl arazilerin değerlendirilmesi amacıyla yaygınlaştıracak ve üreticimizin kazanması için çalışmalara ve desteklemelere devam edeceğiz. Üreticilerimize projemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

4.jpg

“BİZ BİR TARIM ÜLKESİYİZ”

Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan ise, “Her ne kadar sanayi ülkesi olsak da bir tarım ülkesiyiz. Ula gibi verimli toprakları olan ilçemizde üretim kadar toprağın doğru kullanılması, doğru üretim modellerinin seçilmesi çok önemli. Burada İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizin rehberliği çok kıymetli. Üreticilerimizin bunu dikkate alarak üretim yapması önemlidir. Bu anlamda ekonomik değeri yüksek olan defnenin burada dağıtılıyor olması özellikle 32 bin fidandan 20 bin fidanının Ula’da dağıtılıyor olması bizi bil hayli memnun etti. Başta Valiliğimize olmak üzere İl ve İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Üretimin üreticilerimize ekonomik kazanç olarak dönmesini ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmalarından ardından protokol tarafından üreticilere fidan dağıtıldı ve bahçede defne fidanı dikerek yetişen defneler hasat edildi.

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.