TÜRK-İŞ’TEN ‘İSTİKLAL MARŞI’ TEPKİSİ!:

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı okunmamasına yönelik alanı terk ettiklerini belirterek açıklama yaptı.

TÜRK-İŞ’TEN ‘İSTİKLAL MARŞI’ TEPKİSİ!:

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı okunmamasına yönelik alanı terk ettiklerini belirterek açıklama yaptı. Erçelik, “Bu ülkenin bağımsızlığı için emperyalist ülkelerle savaşmış, canlarını feda etmiş Atatürk ve silah arkadaşları için İstiklal Marşı okunmasının ne gibi bir sakıncası olduğunu anlamış değiliz. İstiklal Marşı konusunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

SİNEM KARAKAYA

1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü, Muğla’daki sendikaların katılımıyla yapılan büyük miting ile kutlandı.

Etkinlikler kapsamında, Mehmet Ali Eren Parkı’nda önünde toplanılarak, Kapalı Pazar Yeri miting alanına doğru yürüyüş gerçekleştirildi.

Miting alanında Tertip Komitesi tarafından İstiklal Marşı okunmaması yönünde karar alındığı iddia edildi.

Saygı Duruşu’nda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunmayınca Türk-İş temsilcileri alanı terk etti.

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, konuyla ilgili açıklama yaparak, İstiklal Marşı’nın okunmamasının 1 Mayıs kutlamalarını gölgede bıraktığını ifade etti.

“1 MAYIS COŞKUSUNU GÖLGEDE BIRAKTI”

Erçelik, açıklamasında şunları söyledi:

“TÜRK-İŞ’e bağlı Muğla’da faaliyet gösteren Sendikalar olarak bu yıl 1 Mayıs’ı kendi kentimizde, Muğla’da kutlama kararı aldık. Ancak tertip komitesinin Miting alanında “İstiklal Marşı okunmasın” kararı 1 Mayıs coşkusunu gölgede bırakmıştır. Bu karar üzerine bizde TÜRK-İŞ’ebağlı Sendikalar olarak, Muğla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızı okuyarak yürüyüş kortejine katılma ve miting alanına gitme kararı aldık.

TES-İŞ, MADEN-İŞ, BELEDİYE-İŞ, TEZ-KOOP-İŞ, HARB-İŞ Sendikaları başta olmak üzere birçok sendika, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve tertip komitesiyle birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra 1 Mayıs kortejine katılım sağlanmış ve miting alanına kadar yürünmüştür. Yürüyüş esnasında ve alanda “Emeğe Uzanan Eller Kırılsın”, “Zeytin De Bizim Kömür De Bizim”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”, “Yatağan İşçisi Direnişin Simgesi”, “Yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı” sloganları atılmıştır.

“TERTİP KOMİTESİ ALMIŞ OLDUĞU KARARDAN VAZGEÇİRİLEMEDİ”

Mitinge katılım sağlayan başta Sendikalar olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ısrarla İstiklal Marşı’nın okunmasını talep ettikleri halde, tertip komitesinin almış olduğu karardan vazgeçirememişlerdir. Saygı duruşundan sonra, İstiklal Marşı’nın okunmaması üzerine Muğla TÜRK-İŞ olarak miting alanını terk ettik. Bu ülkenin bağımsızlığı için emperyalist ülkelerle savaşmış, canlarını feda etmiş Atatürk ve silah arkadaşları için İstiklal Marşı okunmasının ne gibi bir sakıncası olduğunu anlamış değiliz. İstiklal Marşı konusunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Muğla 1 Mayıs Mitingine katılan TÜRK-İŞ’e bağlı Sendikaların Başkan, Yönetici, Temsilci ve Üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi bölgemizdeki İşçi Sınıfının, Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlar saygılar sunarız.”

Bu haber toplam 395 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.