ORKOOP BAŞKANI ÇETİNER GÜNEY KORE’DE DÜNYA ORMAN FUARINA KATILDI

.

ORKOOP BAŞKANI ÇETİNER GÜNEY KORE’DE DÜNYA ORMAN FUARINA KATILDI

Muğla ORKOOP Bölge Birliği Başkanı ve Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği'nin Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çetiner, ORKOOP ile Güney Kore Ormancılık Kooperatifleri Federasyonu (NFCF) ile imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Başkan ChangHoChoi'nin davetlisi olarak 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında ORKOOP Heyeti ile birlikte Güney Kore'yi ziyaret etti ve Ormancılık Teknikleri Eğitimi ve Dünya Orman Fuarına katıldı.

ORKOOP Bölge Birliği Başkanı Ahmet Çetiner Kore Ormancılık Kooperatiflerini ziyaret etti.

Muğla ORKOOP Bölge Birliği Başkanı ve Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği'nin Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çetiner ORKOOP ile Güney Kore Ormancılık Kooperatifleri Federasyonu (NFCF) ile imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Başkan ChangHoChoi'nin davetlisi olarak 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında ORKOOP Heyeti ile birlikte Güney Kore'yi ziyaret etti.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ve İşletme Pazarlama Dairesi Başkanı İsmet Erol'unda yer aldığı heyet ile birlikte Kore Ormancılık Kooperatiflerinin Genel Merkezi ziyaret edildi.

2-13.jpg

Başkan Ahmet Çetiner, ORKOOP Heyeti ile birlikte Kore Ormancılık Kooperatiflere ait üretim alanlarını, Odun ve odun dışı ürün işleme tesislerini, Mantar Üretim ve Geliştirme Enstitüsü ile Ormancılık Eğitim Merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Juwangsan Ulusal Parkında ve çevresinde Ormancılık uygulamaları ve Erozyon Kontrol çalışmaları yerinde incelendi. Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda Kore ormancılığı ve Ormancılık Politikaları ile ilgili bilgi alındı. Daha sonra Kore Ormancılık Kooperatifleri Federasyonu'nun düzenlediği Gang Won 2023 Dünya Ormancılık Fuarı gezildi.

POHANG ORMANCILIK KOOPERATİFİNE ZİYARET

Kore Ulusal Ormancılık Kooperatifleri Federasyonu'nun en büyük kooperatiflerinden biri olan PoHang Ormancılık Kooperatifi ziyaret edildi. Kooperatife ait üretim tesisleri ve ortaklara ve halka yönelik hizmetler sunan tesislerde incelemelerde bulundu. NFCF 'ye ait Orman Ürünleri Dağıtım Merkezini ve Merkezi Bölgesel Kereste İşleme Birimini gezmiş ve kooperatiflerin üretim ve pazarlama sistemleri ile bilgiler alındı. Ormanların halk sağlığı için önem taşıyan Şifa ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemede bulunmasının ardından bu merkezde verilen hizmetler ve yerel kültürel hizmetler ile ilgili uygulamalar anlatıldı.

3-10.jpg

GEZİ ÇOK FAYDALI OLDU

Program çevresinde ORKOOP ile NFCF 'nin geleceğe yönelik işbirliği çalışmaları ile ilgili görüşmeler yapıldı, iyi niyet anlaşması yenilendi. Programda Bölge Birliği Başkanı Ahmet Çetine, Koreli Ormancılara Bölge Ormancılığı ve Bölge Birliğinin yaptığı çalışmaları anlattı ve Koreli Ormancıları Muğla’ya davet etti.

Ayrıca Kore Ormancılık Kooperatifleri Federasyonu Başkanı ChangHoChoi'ya bölgemizin ürünü olan Çam Fıstığı ikram edildi. Kore'ye Çam Fıstığı ihracatı ve Dünyanın önde gelen mantar üreticisi olan Kore'nin mantarcılık konusundaki deneyimlerinin bölgemize aktarılması konusunda istekleri de iletildi.

Ayrıca gezi programı kapsamında Kore’nin başkenti Seul’de yer alan Kore Savaş Müzesi ve Kore Savaşında Şehit düşen Türk Şehitlerinin yer aldığı bölüm heyetçe ziyaret edildi.

HABER: MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 566 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.