MUĞLA'DA PATLAMADA ÖLEN NURHAYAT’IN İKİNCİ DURUŞMASI BAŞLADI

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesinde hidrojen gazı üretim ve dolum tesisinde çalışan Nurhayat Karakaş’ın (25) hayatını kaybettiği ve bir kişinin de ağır yaralandığı patlamaya ilişkin açılan davada ikinci duruşma görülmeye başlandı.

MUĞLA'DA PATLAMADA ÖLEN NURHAYAT’IN İKİNCİ DURUŞMASI BAŞLADI

Menteşe’nin Bayır Mahallesi’nde hidrojen gazı üretim ve dolum tesisinde, 15 Temmuz’da saat 09.00 sıralarında bir patlama meydana gelmiş, patlamada dolum yapan 2 işçi yaralanmıştı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Nurhayat Karakaş, hayatını kaybetmiş, vücudunda üçüncü derece yanık oluşan Tuncay Ü. ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen birinci duruşmada Savcılık makamı sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etmişti. Mahkeme heyeti, soruşturma kapsamında şüpheli olarak adı geçenlerle ve olayla ilgili savcılık tarafından alınacak kapsamlı raporun beklenmesine, tutuklu sanıkların ise tahliyesine hükmetmişti. Duruşma 27 Mart’ta ertelemişti.

İKİNCİ DURUŞMA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Nurhayat Karakaş’ın hayatını kaybettiği ve bir kişinin de ağır yaralandığı patlamaya ilişkin açılan davada ikinci duruşma görülmeye başlandı.

- OLAY

Menteşe ilçesi Bayır mahallesinde geçen 15 Temmuz’da bir işyerinde oksijen tüpü dolumu esnasında meydana gelen patlamada Nurhayat Karakaş hayatını kaybetmiş, Tuncay Ünal ağır yaralanmıştı.

Savcılık 7 şüpheliyle ilgili soruşturma yapmış ve işveren şirket sahipleri Ali B. ve Akın B. "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet verme" suçundan tutuklanmıştı.

İlk duruşmada Savcılık makamı sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etmişti. Mahkeme heyeti, soruşturma kapsamında şüpheli olarak adı geçenlerle ve olayla ilgili savcılık tarafından alınacak kapsamlı raporun beklenmesine, tutuklu sanıkların ise tahliyesine hükmetmişti.

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.