MUĞLA’DA İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMADI!

.

MUĞLA’DA İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMADI!

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Muğla Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi’nin okul pansiyonunda öğrenci olmamasına rağmen pansiyona bakanlık tarafından gönderilen ödeneğin harcandığına dair iddialara yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Yapılan soruşturmada, bakanlık müfettişlerince hesaplar tek tek incelenerek, hukuksuzluk olmadığı tespit edildi.

SİNEM KARAKAYA

Geçtiğimiz Mayıs ayında Muğla’nın en köklü okullarından biri olan Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muhammet Göktaş ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün alehine bomba gibi bir iddia gündeme gelmişti.

Bazı haber sitelerinde, Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi’nin bakım ve onarım çalışmaları esnasında okul pansiyonunda öğrenci olmamasına rağmen bakanlık tarafından gönderilen 500 bin TL ödeneğin harcandığı iddia edilmişti.

İddia üzerine olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince soruşturma başlatıldı.

Yürütülen o soruşturma sonuçlandı. Bakanlık müfettişlerince hesaplar tek tek incelenerek, hukuksuzluk olmadığı tespit edildi.

Yapılan haberlerin Köyceğiz Belediye Başkanlığı seçiminde aday adayı olması beklenen Okul Müdürü Muhammet Göktaş’ın itibarsızlaştırılması amacıyla yapıldığı iddia edilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Göktaş, “Bana emanet edilen her görevi layıkıyla ve kamu yararını gözeterek yapmaktayım” dedi.

Bu asılsız haberi servis edenler hakkında hukuki süreç başlatıldığını ifade eden Okul Müdürü Göktaş, “Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince yapılan inceleme, soruşturma neticesinde ilgili haberde belirtilen iddiaların aksine yapılan tüm faaliyetlerin mevzuat çerçevesinde usulüne uygun işlediği görülmüştür. Bakanlık müfettişlerince hesaplar tek tek incelenerek, bir hukuksuzluk olmadığı tespit edilmiş, pansiyon bütçesinin kamu yararına kullanıldığı ortaya çıkartılmıştır” dedi.

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.