MENTEŞE’DE ENGELLİLER HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir dizi program düzenlendi.

MENTEŞE’DE ENGELLİLER HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir dizi program düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Muğla Engelliler Derneği, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği, Türkiye Beyazay Muğla Şubesi ve Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

SİNEM KARAKAYA

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

Özel bireyler ile Kamu Kurum, STK ve vatandaşların katılımı ile Kız Meslek Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de katıldı.

Program kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Muğla Engelliler Derneği, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği, Türkiye Beyazay Muğla Şubesi ve Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

mugla-ticaret-ve-sanayi-odasinin-gurur-gunu-47.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı yaptı.

“YILDA BİR KEZ DEĞİL, HER AN GÖZETEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Engelli vatandaşların hayatı erişebilir kılmak ve onları hayatın akışına dahil etmeyi hedeflediklerini söyleyen İl Müdürü Toprakçı, “Engelli vatandaşlarımızın toplum hayatı içinde aktif bir şekilde yer almaları, çalışma hayatına katılmaları, kendi emeği ile ayakta durabilmeleri devletin tüm kurumları için son derece önemli bir hedeftir. Hepimizin bildiği gibi, günümüzde artık toplumların gelişmişlik seviyelerini, insana verdikleri değer ve insan odaklı çalışmaları belirliyor. Özellikle Son yıllarda halka hizmeti hakka hizmet olarak gören çalışmaların odak noktası her daim insan oldu. Bu sebeple Engelli vatandaşını yılda bir kez değil, her an gözeten bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zihinler ve kalpler engelli olmadığı müddetçe aşılamayacak hiçbir engel, çözülemeyecek hiçbir sorun kalmayacağı bilinciyle Özel Kardeşlerimiz, gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlar, kalpleri olup da kavrayamayanlara çok güzel dersler veriyorlar. Büyük Türkiye Yüzyılı vizyonuyla hedefimiz; engelli vatandaşlarımız için hayatı erişilebilir kılmak ve onları hayatın akışına dahil etmektir” diye konuştu.

mugla-ticaret-ve-sanayi-odasinin-gurur-gunu-49.jpg

“BİZ ENGELLİLERİMİZ İLE HAYATIN İÇİNDE BİR VE BÜTÜNÜZ”

Toprakçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Engellilik konusu, istihdamdan bakım hizmetlerine kadar hayatın birçok farklı boyutunu içinde barındıran bir alan. Temel gayemiz engelli engelsiz tüm bireylerin, birlikte uyum içerisinde karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabildiği bir Türkiye’dir. Biz engellilerimiz ile hayatın içinde bir ve bütünüz. Bu bütünü temsilen ilgili tüm taraflarla birlikte, engelliler için çalışmalarımızı daha da ileri noktalara taşıyacağız. Engelsiz yarınlara, engelsiz bir dünyaya kavuşmak umuduyla sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

mugla-ticaret-ve-sanayi-odasinin-gurur-gunu-53.jpg

Konuşmanın ardından Milli Eğitim İl Müdürlüğü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin koreografi gösterisi sergilendi.

Etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.