JANDARMA ORMAN YANGINLARINA KARŞI VATANDAŞI BİLGİLENDİRİYOR
Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nca “Her şey elimizde” mottosuyla orman yangınların önlenmesine ve vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.
Orman yangınlarının sayı ve nitelik olarak azaltılması, vatandaşların yangınlara karşı olan hassasiyetinin pekiştirilmesi maksadıyla Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından çalışma başlatıldı.
“Her şey elimizde” mottosuyla yangınların önlenmesine ve vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik başlatılan çalışmalarda önleyici kolluk devriyeleri planlanarak, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Bodrum’da 16, Milas’ta 14, Yatağan’da 6, Kavaklıdere’de 3, Menteşe’de 9, Ula’da 6, Marmaris’te 12, Datça’da 6, Köyceğiz’de 6, Dalaman’da 4, Ortaca’da 8, Fethiye’de 12, Seydikemer’de 8 olmak üzere günlük 110 devriyede toplam 440 Jandarma personeli yangınlara karşı hassas olan bölgelerde görevlendirildi.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nca konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:
“Muğla ili zengin kültürel mirası, gök mavisi kıyıları ve yeşilin her tonunu barındıran doğasıyla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı misafirin uğrak noktalarından birisidir. Muğla İlinin arazisinin yüzde 68’lik (8 bin 765 Kilometrekare) bölümünün ormanlar ile kaplı olması dolayısıyla bölge orman yangınlarına karşı hassasiyet arz etmektedir. Muğla İli genelinde her yıl ortalama 200-250 civarında orman yangını meydana gelmekte olup, orman yangınlarının çıkış sebepleri incelendiğinde meydana gelen yangınların yüzde 95’inin insan kaynaklı gerçekleştiği tespit edilmiştir. Çalışmalar kapsamında; İcra edilen devriyelerde teknolojik imkânlardan da faydalanılarak Dronelar ve İHA (İnsansız Hava Aracı) denetimlerde aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Vatandaşlarımızdaki orman yangınlarına karşı olan hassasiyetin artırılması maksadıyla vatandaşlarımız SMS yoluyla orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gerekenler hususunda bilgilendirilmekte, anız ve temizlik ateşi yakılmaması konusunda çiftçilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız bilinçlendirilmekte. Piknik alanlarında yakılan ateşin söndürülmesi, alanda yangına sebebiyet verebilecek sönmemiş sigara izmariti ve kibritin yere atılmaması, çöp, cam, pet şişe vb. bırakılmaması ve orman içerisinde ateş yakılmaması hususlarında devriye araçlarından anonslar yapılmakta ve vatandaşlarımız yüz yüze yapılan görüşmelerde bilgilendirilmek, atılan havai fişek ve dilek fenerlerinin yangına yol açabileceği yönünde işletmeler ikaz edilmekte arıcılık ile uğraşan vatandaşlarımız, kovanların tütsülenmesinde kullanılan ateşin orman yangınlarına yol açabileceği hususunda ikaz edilmekte ve yanlarında bulundurmaları zorunlu olan Yangın Söndürme Tüpleri kontrol edilmekte, Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmaması ve çadır kurulmaması hususunda bilgilendirmeler yapılmaktadır.”
Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.