HAK-İŞ ÜYELERİ MUĞLA’DA 1 MAYIS AÇIKLAMASI YAPTI

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Muğla Şubesi 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

HAK-İŞ ÜYELERİ MUĞLA’DA 1 MAYIS AÇIKLAMASI YAPTI

HAK-İŞ İl Başkanı aynı zamanda Öz Sağlık İş Sendikası Muğla İl Temsilcisi Nilüfer Kavasoğlu yaptığı açıklamada, “Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ımız kutlu olsun. HAK-İŞ olarak, bugün inşallah depremzede kardeşlerimizle, üyelerimizle, emekçilerimizle yaralarımızı birlikte sarmak, kucaklaşmak için buradayız” dedi.

HAK-İŞ Muğla İl Başkanlığınca Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Sınırsızlık Meydanı’nda 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Muğla Şubesi de katıldı.

HAK-İŞ İl Başkanı aynı zamanda Öz Sağlık İş Sendikası Muğla İl Temsilcisi Nilüfer Kavasoğlu’nun yaptığı açıklamada, “Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ımız kutlu olsun. HAK-İŞ olarak, bugün inşallah depremzede kardeşlerimizle, üyelerimizle, emekçilerimizle yaralarımızı birlikte sarmak, kucaklaşmak için buradayız. Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ımız kutlu olsun. HAK-İŞ olarak, bugün inşallah depremzede kardeşlerimizle, üyelerimizle, emekçilerimizle yaralarımızı birlikte sarmak, kucaklaşmak için buradayız. Birlikte yeniden ayağa kalkmak, birlikte mücadele etmek, biz birlikte güçlüyüz demek için buradayız, meydanlardayız. Pandemi sebebiyle ara vermek durumunda kaldığımız kitlesel 1 Mayıs programlarımızı, bugün burada, siz kıymetli emekçilerimizle deprem dayanışmamız sebebiyle başlatmış oluyoruz” ifadelerine yer verildi.

“BÜTÜN GÜCÜMÜZLE VE EMEĞİMİZLE MİLLETİMİZİN YARALARINI SARACAĞIZ”

“HAK-İŞ olarak; sağlığımız, işimiz, ekmeğimiz, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerimizi yine meydanlardan yüksek sesle haykırıyoruz” diyen Başkan Kavasoğlu, “Asrın felaketi olarak anılan bu depremde binlerce emekçimiz vefat etmiş, binlerce kardeşimiz yaralanmıştır. Buradan hayatını kaybeden üyelerimize, ailelerine ve tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve tüm ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Emeğin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın gücüne inanan Konfederasyonumuz, deprem bölgesindeki üyelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza destek olmak için yardım çağrısını yinelemektedir. HAK-İŞ olarak, Allah’ın izniyle ‘Bütün Gücümüzle ve Emeğimizle Milletimizin Yaralarını Saracağız’ diyoruz” dedi.

Başkan Kavasoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Bütün çalışanları ve toplu sözleşme düzenini koruyacak, çalışanların aileleri ile birlikte insanca yaşamasına imkan tanıyacak ücret düzenlemelerinin yapılmasını talep ediyoruz. Milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı almak istiyoruz. İnsanı merkeze alan daha adil ve sürdürülebilir bir ekonomi istiyoruz. Bireyi esas alan düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Tüm emekçilerin ücretlerinin enflasyona karşı korunmasını talep ediyoruz. Vergi oranlarının düzenlenmesini, kriz sürecinde tüm ücretlilerden alınan vergi oranının yüzde 10 olarak belirlenmesini talep ediyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istiyoruz. Aile yükümlülüklerini dikkate alan bir vergi sistemi istiyoruz. Kapsam dışında kalan işçilerin kadroya alınabilmesine imkân sağlayacak bir düzenlemenin yapılmasını, kadroya geçen işçilerin tayin, becayiş haklarının verilmesini istiyoruz. 6772 sayılı kanun uyarınca ilave tediye alamayan belediye şirketlerinde çalışanların da kamu işçilerinin kapsamına da dahil edilmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddet ve tacizin son bulmasını, çocuk istismarının ve çocuk işçiliğinin önlenmesini istiyoruz. ILO’nun C190 sayılı sözleşmesinin ülkemiz tarafından onaylanmasını istiyoruz.”

HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirten Kavasoğlu, “Örgütlü Ol, Sendikalı Ol, HAK-İŞ'li Ol demek için meydanlardayız. Birliğimiz daim olsun, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun” dedi.

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.