FİGEN ÇOBAN DAVASINDA SANIKLAR HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Muğla'nın Yatağan İlçesi Yeşilbağcılar Mahallesi'nde yakılarak öldürüldüğü öne sürülen 3 çocuk annesi Figen Çoban cinayetinin ilk duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

FİGEN ÇOBAN DAVASINDA SANIKLAR HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

İlk duruşmada, Figen’in kayınvalidesi H.Ç’nin tahliyesine karar verildi. Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç,kayınbiraderi S.Ç.’nin tutuklu hallerinin devamına karar verildi.Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç, suçlamaları kabul etmeyerek “Mağdurum” dedi.

Yatağan’ın Yeşilbağcılar Mahallesi'nde yakılarak öldürüldüğü öne sürülen 3 çocuk annesi Figen Çobandavasının ilk duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davaya tutuklu sanıklarFigen Çoban'ın eşi M.E.A.Ç,. kayınbiraderi S.Ç., kayınvalidesi H.Ç. ile tutuksuz olarak yargılanan komşuları V.S ile Figen’in babası Haydar, annesi Zeliha ve kardeşi Filiz Karataş, Figen’in büyük kızı B.Ç., tanıklar ile taraf avukatları katıldı.

FİGEN’İN EŞİ “MAĞDURUM” DEDİ

'Kadına karşı kasten öldürme', 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme', 'Eşi kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Figen Çoban'ın eşiM.E.A.Ç, “Mağdurum. Çoluğumdan çocuğumdan ayrıldım” dedi.

Aynı işyerinde çalışan iş arkadaşından gelen mesajları gördüğünde Figen ile tartıştıklarını ve eşine mesaj atan B.A. ile yüzleşmek için işyerine gittiğini söyleyen Figen Çoban'ın eşiM.E.A.Ç, “Olay günü eşimle tartışmıştık. Eşim mesajlara cevap vermediğini söyleyerek sürekli ağlıyordu. Kahvaltı yaptıktan sonra bakkala gitmek için evden çıktım. 15 dakika sonra kardeşim aradı Figen yanıyor dedi. Eve vardığımda yanmıştı. Olay yerinde kardeşim ve çocuklar vardı. Nabzını kontrol ettim atmıyordu ama karnı inip kalkıyordu. Cesedin yerini değiştirmedim. Mağdurum. Çoluğumdan çocuğumdan ayrıldım” dedi.

JANDARMADA VERDİĞİ İFADESİNİN BASKI ALTINDA VERDİĞİNİ SÖYLEDİ

Figen Çoban'ın kayınbiraderi tutuklu sanık S.Ç., olay günü evde olduğunu, suçlamaları kabul etmediğini, jandarmada verdiği ifadesinin baskı altında verdiğini söyledi. Çocukların çığlık sesi üzerine avluya indiğini ifade eden S.Ç. “Olay günü evde kahvaltı ettik.Abimin telefonu çaldı konuşmaya başladı. Telefonun ardından yengemle aralarında tartışma çıktı. Abim yengemin saçlarını tuttu. O esnada yengem evden gitmek istedi, Babasına gideceğini söyledi. Abim izin vermedi ve ona odaya geçmesini söyledi. Sonra abim arabayla bakkala gitmek için evden çıktı. Aşağıdan anahtarı istedi yengem ona camdan arabanın anahtarını verdi. Sonra abim arabayla evden ayrıldı. Hatta yengem bana abimin gidip gitmediğini sorarak teyit aldı. Yengem aşağıya ineceğini ve avluya gideceğini söyledi. Çocukları öpmüş. Aradan 10-15 dakika geçince bir yanık kokusu geldi. O esnada yeğenlerimden biri aşağıya indi. Evin önünde çığlık atarak 'amca koş annem yanıyor' diye bağırmaya başladı. Yengemi yanar halde gördüm. Komşumuz geldi. Yengemin üzerine su tuttum. Kolluk kuvvetlerini aradım. Abimi de aradım” diye konuştu.

Jandarmada verdiği ifadesinin baskı altında verdiğini söyleyen Figen Çoban'ın kayınbiraderi tutuklu sanık S.Ç., “O ifadeler bana ait değil. Jandarmada baskı altında o ifadelerini verdim” dedi. Sanık S.Ç.,“cesedin fotoğrafının çekilmesinin suç olduğunu bilmiyordum” dedi.

“YOĞURT KOVASINI DA BİRİNİN YAKTIĞINI DA GÖRMEDİM”

'Suçluyu kayırmak' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan komşu V.S. “Çocukların sesini duydum. Kendi işime bakıyordum. Dumanı gördüm. Çocuklar koşturuyorlardı. Oraya vardığımda S.Ç. su tutuyordu. 112’yi aradım. Yoğurt kovasını da birinin yaktığını da görmedim” dedi.

sadsdsd.png

“OĞLUMUN FİGEN’İ TEHDİT ETTİĞİNİ HİÇ DUYMADIM”

Figen Çoban’ın kayınvalidesi H.Ç., “Ben evimde kahvaltı yapıyordum. Figen geldi, çocukların ilacını istedi ve gitti. Mehmet markete gidiyor dedi. Ses geldi arka pencereden baktım. Merdivene çıktım bir baktım Figen yerde yanıyordu. Sol elinde çakmak gördüm. Oğlumun Figen’i tehdit ettiğini hiç duymadım. Torunuma sordum sadece saçını çekti dedi” diye konuştu.

FİGEN’İN KIZI BABASINDAN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Figen’in üniversitede okuyan olay günü Isparta’da olan kızı B.Ç., “Olay günü evde değildim. Annemi aradım açmadı. Babaannemi aradım çığlık sesi duydum. Babaannem annen kendini yaktı dedi. Baygınlık geçirdim. Şikayetçi değilim, babamların yaptığını düşünmüyorum. Kardeşime ‘babam anneme şiddet uyguladı mı?’ diye sorduğumda kafasını salladı. Psikolojik olarak zor bir süreçte olduğum için ifademi ilk o şekilde verdim” dedi.

6 VE 9 YAŞLARINDAKİ ÇOCUKLARI PEDAGOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

İlk duruşmada koruma altına tutulan Çoban ailesinin 6 ve 9 yaşlarındaki çocukları da SEGBİS aracılığı ile pedagog eşliğinde mahkemeye ifade verdi. Her iki çocuk annelerinin yanarken gördüklerini ancak o gün başka yaşanan olayları hatırlamadıklarını söyledi.

Figen Çoban’ın oğlu, annesinin yandığını ve elinde pembe bir çakmak gördüğünü söyledi.

FİGEN’IN ANNESİ, BABASI VE KARDEŞİ “ŞİKAYETÇİYİZ” DEDİ

Figen Çoban’ınbabası Haydar, annesi Zeliha ve kardeşi Filiz Karataş, şikayetçi olduklarını ifade etti.

FİGEN’İN İŞ ARKADAŞI: “SIRTI YARA İÇİNDEYDİ”

Figen Çoban’ın iş arkadaşı A.Ş., Figen’in kendisine şiddet gördüğünü ve tehdit edildiğini söylediğini kaydetti. A.Ş., “Bir gün işyerinde şakayla karışık sırtına dokundum. Rahatsız oldu. Sırtını gösterdi bana sırtı yara içindeydi. Eşim yaptı dedi. Ayrıl boşan dedim. ‘Gitsem de beni öldürür’ dedi.” şeklinde konuştu.

KAYINVALİDEYE TAHLİYE KARARI

Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti Figen Çoban'ın eşi M.E.A.Çile kayınbiraderi S.Ç.'nin tutuklu hallerinin devamına, kayınvalide H.Ç.'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma 3 Ekim tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Yatağan’ın Yeşilbağcılar Mahallesi'nden 21 Ocak'ta, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan S.Ç. yengesi Figen Çoban'ın öldüğü ihbarında bulunmuştu. Üzerine benzin döküp, kendini ateşe vererek hayatını kaybettiği belirtilen Figen Çoban'ın cenazesi incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Gözaltına alınan kadının eşi M.E.A.Ç. ve kayınbiraderi S.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcılığın talimatı üzerine şüpheliler M.E.A.Ç, S.Ç, H.Ç. ve V.S. gözaltına alınmıştı. Zanlılardan M.E.A.Ç, S.Ç. ve H.Ç. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklanmış, V.S. ise serbest bırakılmıştı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca Figen Çoban'ın 21 Ocak'ta ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı ve Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan iddianame kabul edildi.

Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.