DAVUTOĞLU: “14 MAYIS’TA MUĞLA KIYILARININ TALAN EDİLMESİNE ENGEL OLACAKSINIZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Muğla’ya geldi.

DAVUTOĞLU: “14 MAYIS’TA MUĞLA KIYILARININ TALAN EDİLMESİNE ENGEL OLACAKSINIZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Muğla’ya geldi. Bütünleşik kıyı alanları planıyla Muğla’nın kıyılarına peşkeş çekildiğini söyleyen Davutoğlu, “Giderayak kıyılarımızı talan etmeye çalışıyorlar. 14 Mayıs’ta vereceğiniz oyla Muğla kıyılarının talan edilmesine de set çekecek, engel olacaksınız” dedi.

SİNEM KARAKAYA

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Muğla’ya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Muğlalılara seslendi.

Muğla’nın kıyılarına peşkeş çekildiğine dikkat çeken Davutoğlu, 14 Mayıs’ta sandığa gitmenin önemine vurgu yaptı.

Davutoğlu, şunları söyledi:

“Muğla’da kıyı alanlarıyla ilgili bütünleşik kıyı alanları planı çıktı. Bu planla kıyı alanları peşkeş çekilmeye kalkışıldı. Bu planla Muğla’nın ve Türkiye’nin güzellikleri talan edilmeye kalkışıldı. Muğlalılar itiraz etti. Askıya aldılar bi müddet. Bundan 2 hafta önce Cumhurbaşkanı oluruyla bu plan onaylandı. 19 Nisan’da Muğla’da askıya çıktı. Bu planda turuncu kırmızı sarı yerleri tanımladılar. Geçmişte bu yolsuzluklara karşı imar yasasıyla mücadele etmiş ve Başbakanlığı bu sebeple terk etmiş birisi olarak bunları hep takip ediyorum. İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.. Bu plan üzerinden hiçbir zaman imara açılmaması gereken yerler imara açılıyor.”

“MUĞLA KIYILARININ TALAN EDİLMESİNE SET ÇEKECEKSİNİZ”

“Geçmişte usulsüz ruhsat verilen yerler meşrulaştırılıyor. Tahsis edilen yerlerle ilgili yetki Çevre Şehircilik Bakanlığına veriliyor. Giderayak kıyılarımızı talan etmeye çalışıyorlar. 14 Mayıs’ta vereceğiniz oyla Muğla kıyılarının, 85 milyona ait olan bu alanların talan edilmesine de set çekecek, engel olacaksınız. Muğla Çevre Vakfı, güya vakıf. Asıl şirket. Onlar üzerinden iktidara da yakın olan kuruluşlar buraları imara açıyor. Bunlara dur demek için 14 Mayıs’ta oy vereceksiniz. Millet ittifakına mühürü basacaksınız. Söz veriyoruz. İmar baronlarına da, faiz baronlarına da, uyuşturucu baronlarına da son vermeye geliyoruz. 15 Mayıs sabahı, yasaklar gidecek özgürlükler gelecek. Kutuplaşma gidecek, kucaklaşma gelecek. Yolsuzluklar gidecek, siyasi ahlak gelecek. Hukuksuzluk gidecek, adalet gelecek. Hak, hukuki adalet gelecek. Mülakat gidecek, liyakat gelecek. Yoksulluk gidecek, bereket gelecek. Cumhurbaşkanlığı hükümeti denilen ucube sistem gidecek, milletin iktidarını sağlayacak olan güçlendirilmiş parlamenter sistem gelecek. Cumhur ittifakı gidecek, millet ittifakı gelecek. 15 Mayıs sabahı 13.Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gelecek. 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkacağız.”

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.