CELAL ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hayatını kaybeden CHP eski Muğla İl Başkanı Celal Orhan için Menteşe Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Orhan’ın cenazesi Kurşunlu Camii’nde kılınan namaz sonrası Şehir Yeni Mezarlığı’na defnedildi.

CELAL ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bir süredir İzmir’de tedavi gören, Muğla siyasetinin tanınmış isimi CHP eski Muğla İl Başkanı Celal Orhan, hayatını kaybetti.

Orhan için Menteşe Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP İl Başkanı Hüseyin Erol, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, partililer ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın çok önemli bir değerini kaybettiğini ifade ederek, “İlk defa Muğla Belediyesi Meclis Üyesi olduğunda çok fazla bir samimiyetimiz yoktu ama meclis üyeliği süresince çok farklı bir ilişkimiz saygıya, sevgiye ve güvene dayanan bir ilişkimiz oldu. Son ana kadar da ilişkimiz devam etti. Bazen insan kendisini aciz hissediyor ve çok sevdiği birisine, yapmak istediği katkıyı yapamıyor. Ailesi ve kızıyla karşılıklı konuşarak, son döneminde yapabileceğimiz şeylerin en doğrusunu yapmaya çalıştık fakat hastalık ona müsaade edecek bir durumda değildi. Şunu da söylemem gerekiyor, hastalığını biliyor, sonucunu biliyor ve onu da cesaretle karşılıyordu. Konuşmalarımızda bu hissediliyordu ama sadece belli sıkıntılarının giderilmesini bekliyordu. Hastalığının tamamen yenilip, sağlığa kavuşması ile ilgili bire talebi yoktu çünkü çok akılı başında, zeki ve ne olduğunu bilen birisiydi. Hastalığın onu bizden alacağını biliyordu. Süreç esnasında keşke yanında olabilseydim ama o süreçte öyle bir zamana denk geldi ki birlikte olamadık. Manevi olarak yanında olmak isterdim. İyi bir dosttu ve her zaman güler yüzle beraber olurduk. Sorunları anlatırken daima çözüm odaklı ve olumlu anlatır ve o sorun kendisi ile ilgili değil toplumun çeşitli kesimleriyle ilgili konulardı. Onu bana anlatır, onunla ilgili çözüm bulmamızı bana söylerdi. Muğla Belediyesi’ndeyken iki dönem meclis üyeliği yaptık beraber. Daha sonra da büyükşehir olduktan sonra Menteşe Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptı. Hiçbir arkadaşımız, ben dahi onun meclis üyeliği esnasında olumsuz hiçbir hareketini görmedik. Bir esnaf olarak, yaptığı işi en doğru ve en iyi şekilde yapmaya ve gerçekten esnaf ahlakını en iyi şekilde uygulamaya çalışırdı. Bütün temaslı olan diğer meslektaşları ona hepimizin duyduğu gibi ona saygı duyardı. Birisi hakkında kötü konuştuğunu hiç duymadım varsa problem problemi orta koyarak, çözüm öneren ve arayan birisiydi. Meclis üyeliğinden sonra da birlikteliğimiz hep devam etti” dedi.

“MUĞLA ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ, İYİ VE ÖRNEK BİR İNSANI KAYBETTİ”

Celal Orhan’ın kendisinin siyasi hayatına önemli bir başlık attığı ve izinin asla silinmeyecek bir şahsiyet olduğunu dile getiren Gürün, “Ölüm hepimiz için var ve vazgeçilmez ama öldükten sonra acaba geriye ne bırakıyoruz? Kırılan kalpler mi, kötü unvan mı yoksa kalp yapan, sevgi dağıtan ve çözüm üreten birisi olarak mı hatırlanacağız. Bence bunların hepsi Celal kardeşimde vardı. Erken oldu. Daha çok birlikteliğimiz olabilirdi ama bu ölüm dediğimiz şey hayatın en büyük gizemi. Ne zaman, nasıl, nerede, ne şekilde geleceği belli olmayan ama bunu önlemenin de mümkün olmadığı bir durum. Burada tevekküllü olup, sabretmemiz, üzüntümüzü küllendirmememiz ve onu iyi yönleriyle anarak, hatırlarda canlandırarak muhafaza etmeyi sağlamalıyız. Hepimizin başı sağ olsun. Muğla çok önemli bir değerini, iyi ve örnek bir insanı kaybetti. Hatırlarıyla bizde yaşayacak” ifadelerine yer verdi.

Törenin ardından Orhan’ın cenazesi Kurşunlu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.

CELAL ORHAN KİMDİR?

Celal Orhan 1952 yılında Muğla’da doğdu. Genç yaşta iş hayatına atılan Celal Orhan, iş hayatının yanında siyasete de atıldı. 55 yıl esnaf olarak Muğla’ya hizmet eden Celal Orhan, aktif bir siyasetçi olarak CHP ilçe ve il yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra, Muğla ve Menteşe Belediyelerinde 3 dönem meclis üyeliği ve il başkanlığı görevlerini yürüttü. Muğla siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Celal Orhan, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.