BARIŞ SAYLAK VE EKİBİ DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilerin ve personelinin desteği ile hazırladığı 4 tır yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdi. Son giden tırla birlikte Muğla ilinden bölgeye ulaştırılan yardım tırı sayısı bin 168'e yükseldi.

BARIŞ SAYLAK VE EKİBİ DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

Ramazan Bayramı öncesi İl Müdürü Barış Saylak ve yanındaki heyet deprem bölgesini ziyaret etti. Bir takım ziyaretlerde bulunan İl Müdürü Saylak hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi çeşitli hediyelerle çadır ve konteynır kentlerde kalan çocukların yüzünü güldürdü.

İki gün bölgede kalan heyet ilk gün yıkımın en fazla olduğu Antakya’yı ziyaret etti. İl Müdürlüğü olarak hazırlanan yardım tırını yetkililere teslim eden Saylak, bölgede gönüllü görev alan personel ve depremzedelerle bir araya geldi. İftar çadırında depremzedelerle sohbet eden Barış Saylak, daha sonra depremin ardından iş yerini yeniden açan bir aileyi ziyaret etti.

İkinci gün Nurdağı İlçesinde İlçe Müdürlüğü personelini ziyaret eden Muğla ekibi, konteynır kentteki çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak moral verdi. İl Müdürlüğü ekibi yine Nurdağı'da yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret ederek taziyelerini bildirdi. Nurdağı İlçe kırsalında incelemelerde bulunan İl Müdürü Barış Saylak, üreticilerle bir araya gelerek her şeye rağmen üretimin devam etmesinden duyduğu mutluluğu ve gururu ifade etti. Saylak'ın Nurdağı kırsalındaki son durağı depremde ahırı yıkılan ve eşini kaybeden bir çiftçi ailesi oldu.

Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan’la bir araya gelen Saylak bölgenin son durumu hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Geçitkuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde kurduğu hizmet çadırlarına da giden Saylak ve Muğla ekibini burada İl Müdür Yardımcısı Salih İnan ve ekibi ağırladı. İnan, bölgede zor şartlara rağmen üretimi ve üreticiyi desteklediklerini çalışmaların son hızıyla devam ettiğini ifade etti.

Ekip aynı gün Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kenti de ziyaret ederek çocukların hediyesini verdi. Ekip, Bölgede hizmet veren güvenlik güçlerini de ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.