AK PARTİ MUĞLA: “28 ŞUBAT İNSANLIK TARİHİNE KARA BİR LEKE”

AK Parti Muğla İl Başkanlığı, 28 Şubat sürecinin yıldönümünde basın açıklaması düzenleyerek darbe sürecini kınadı. İl Başkan Yardımcısı Şafak Uysal, “Türkiye’ye sözde ayar vermeye kalkanlar milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemleri milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadeleyle bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ MUĞLA: “28 ŞUBAT İNSANLIK TARİHİNE KARA BİR LEKE”

AK Parti Muğla İnsan Hakları Başkanlığı, 28 Şubat’ın yıldönümünde düzenlediği basın açıklaması darbe sürecini kınadı.

Vesayet ideolojisine dikkat çeken İl Başkan Yardımcısı Şafak Uysal; “Bundan tam 27 yıl önce silahlı cunta sözde irtica tehdidi ile bütün bir ülkeyi çevrelemeye çalışmak toplumun çeşitli kesimlerini vesayet ideolojisinin elinde rehin tutmak insanlık onuruna akıl ve mantık ilkelerine deli gömleği giydirmek üzere gerçekleştirilen 28 Şubat darbesi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Failleri tarafından 1000 yıl sürecek diye savunulan bu karanlık girişimin değil 1000 yıl, 10 yıl bile sürememiş olması vesayetçilerin hukuksuzluğunun ve kirli hesaplarının net bir göstergesidir.” Diye konuştu.

Şafak Uysal, darbe sürecinde yaşanan anti demokratik uygulamalara da değindi; “İslami kimliğine duydukları derin öfkeyi sistematik ve kanun dışı bir militarist dayatma dışına vuran darbeciler aldıkları anti demokratik MGK kararları ile dönemin iktidarına darbe vurmuşlardır. Yaşanan darbe süreciyle birlikte İslami kimliğe sahip olan toplumun büyük bir kesimi türlü yollarla kısıtlandı. Genç kızlarımız üniversiteye başörtüyle bile giremedi. Kılık kıyafetleri nedeniyle gençler eğitim haklarından mahkûm bırakılarak ikna odaları eliyle inançlarından vazgeçmeye zorlandılar. Kast sayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldı. Kamu görevlileri eşleri başörtülü oldukları için fişlendi. Siyasi görüş ve inancından ötürü insanların çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları engellendi. Ülkesi için, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi “yeşil sermaye” adı altında kategorize edildi, ötekileştirildi.” Dedi.

Türkiye’de darbeler sürecinin 15 Temmuz’da bitirildiğini söyleyen Şafak Uysal, “28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına balans ayarı vermeye çalışanlar, aziz milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğradılar. Türkiye’ye sözde ayar vermeye kalkanlar milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemleri milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadeleyle bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü. Milletimizden aldığımız güçle, tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet egemenliği kılma, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüyor. 21 yıldır her şartta ve her koşulda darbeler karşısından yanımızda olan milletimize AK Parti olarak şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.