19 MAYIS MENTEŞE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk Stadyumunda gerçekleşen kutlama programında gençlerin gösterileri büyük beğeni topladı.

19 MAYIS MENTEŞE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç tarihi olarak kabul edilen ve Türk milleti için dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 104. yılı kutlamaları Atatürk Stadyumu’na kadar bando eşliğinde sporcu ve gençlerden oluşan Bin kişilik bir grup ile Gençlik Yürüyüşü ile devam etti.

snm-4639.jpg

Kutlama programına Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Milletvekilleri, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun kutlama mesajının okunmasının ardından Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş açılış konuşmasını yaptı.

MESELE MEMLEKETSE BU ASİL MİLLETİN EVLATLARI HER ZAMAN 19 YAŞINDADIR

“Milletimizin tarih boyunca belki de en zor dönemlerinden geçtiği zamanlarda, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kırılmaz inancı, milletine olan sevgi ve saygısıyla ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek yola çıktığı, Türk'ün dirilişinin, ayağa kalkışının, esarete, teslimiyete, mandaya karşı bağımsızlık bayrağını açtığı gündür 19 Mayıs” diyen İl Müdürü Açıkbaş sözlerine şu ifadelerle devam etti:

snm-4667.jpg

“Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek bindiği Bandırma Vapuru, bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olmuştur. Türk milletinin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür 19 Mayıs. Yarınımız, umudumuz, geleceğimiz, özgürlüğümüzün, egemenliğimizin ve cumhuriyetimizin teminatı sevgili gençler; Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bugün biz, sizlere daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, sizden beklentimiz, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkmanız ve bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır. Bu değerli emaneti korumak ve sonsuza kadar yaşatmak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Eşi benzeri olmayan ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan cennet ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Dün olduğu gibi bugün de bilimde, sporda, sanatta ve hayatın tüm alanlarında milli mücadele ruhunu taşıyan siz değerli gençlerimizi en içten dileklerimle selamlıyorum. Unutmayınız ki Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Mesele vatansa bu asil milletin 15 yaşındaki evlatları dahil, her zaman cepheden cepheye koşar. Mesele bağımsızlıksa bu asil milletin evlatları her zaman ben buradayım hazırım diyerek karanlığa ve saldırıya karşı göğsünü siper eder. Mesele memleketse bu asil milletin evlatları her zaman 19 yaşındadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah Arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyor; Saygılar sunuyorum.”

Konuşmaların ardından program; Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri tarafından Gençliğe Hitabe, gençliğin Ata'ya cevabı ve şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, sporcular tarafından cimnastik trambolin ve basketbol gösterisi ve Milas Mehmet Güçlü Sporu Eğitim Merkezi Milli Güreşçiler tarafından düzenlenen gösteri ile devam etti.

Program Muğla Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyelerinin gençlerle fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 558 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.