Muğla Yelken Kamp Merkezi oluyor

Yeni seçilen Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Benli, milli takımlar ve kulüp sporcularının kamp yapabileceği tesis alanını belirlemek için Muğla’ya geldi.Son yapılan Yelken Federasyonu seçimlerinde iş başına gelen Serhat...

Muğla Yelken Kamp Merkezi oluyor

Yeni seçilen Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Benli, milli takımlar ve kulüp sporcularının kamp yapabileceği tesis alanını belirlemek için Muğla’ya geldi.

Son yapılan Yelken Federasyonu seçimlerinde iş başına gelen Serhat Benli yönetimindeki Federasyon yönetim kurulu üyeleri, ilk iş olarak yelken sporcuları için kamp merkezi olabilecek tesis yapımı için Muğla’ya geldi.

Federasyon Başkanı Serhat Benli gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris ve Bodrum’da tesis için yer baktıklarını söyledi. Benli, “Geçen dönem Federasyon başkanlığına adaydık ve seçimi kaybetmiştik. Bu dönem seçimi kazandık. Yelken sporunda yeniden yapılanarak, çıtayı daha da yükselterek farklı bir boyuta getirmek istiyoruz. Federasyonumuz yönetiminde Muğla’dan 4 arkadaşımız var. Bu da Muğla’ya gösterdiğimiz önemi ortaya koyuyor. Muğla bizim için çok en önemli nokta. Hem koyları, nem de sporcu alt yapısı, hem kulüplerin altyapısı bunları daha iyi duruma nasıl getirebiliriz bunların hesaplarının hepsi yapıldı. Bundan sonra Muğla’da yatırımlarımızı hızlandıracağız. Amacımız Muğla’da olimpik kadromuzun kamp yapacağı kalıcı bir tesise sahip olmak ve Yelken Federasyonu sporcularının ve kulüplerimizin sporcularının zaman zaman gelip kamp yapabileceği Avrupa standartlarında bir tesis yapmak istiyoruz. Bugün de bunun için buradayız. Muğla ve ilçelerinde ağırlıklı olarak Marmaris ve Bodrum’da iki tane tesis yapmak için adımları attık. Bunun meyvelerini 6 ay içinde almaya başlayacağız” dedi.

Avrupa, Dünya şampiyonası ve Balkan şampiyonasında göz dolduran ve derece getiren sporculara önem verdiklerini belirten Benli, “Bu sporcu kardeşlerimizi yurt dışında kendilerine rakip olacak sporcular ile aynı ortamda kamp yapmalarını sağlayacağız. Biz olimpiyatlarda başarılı olursak, ancak kendimizi başarılı olmuş sayacağız. Bizim istediğimiz, her tarafı deniz ve koylarla dolu Muğla’nın öncelikli olarak bir tesise kavuşması ve kulüplerin alt yapılarının iyileştirmemiz gerekiyor. Buradaki kulüplerin çoğunluğunun yer sorunu var. Kimisinin yeri yok, kimisinin yeri var sorunlu. Kaliteli sporcu ancak kaliteli malzeme ile başarıya ulaşır. Sadece sporcu ve malzeme yeterli değil. Tesis, sporcu, malzeme, antrenör ve destek bunların hepsini bir araya getirdiğiniz zaman başarı gelir. Biz öncelikle alt yapı ve tesisten başladık işe” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.