Muğla ve Çorlu odaları kardeş oldu

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) arasında kardeş oda protokolü imzalandı. MUTSO salonunda gerçekleşen kardeş oda protokol törenine her iki odanın yönetim ve meclis üyeleri katıldı.Protokol...

Muğla ve Çorlu odaları kardeş oldu

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) arasında kardeş oda protokolü imzalandı. MUTSO salonunda gerçekleşen kardeş oda protokol törenine her iki odanın yönetim ve meclis üyeleri katıldı.

Protokol töreninde konuşan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ve meclisini Muğla’(da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken, iki oda arasında tarihi bir işbirliği protokolüne imza atacaklarını açıkladı. Başkan Karakuş, ÇTSO yönetimine Muğla ve Oda çalışanları hakkında bilgi verdiği konuşmasında, “Bugün Muğla ve Çorlu arasında ekonomik, kültürel, sanayi ve turizm alanında işbirliği yaparak projeler üretecek bir birlikteliğin imzalarını atacağız. Bu işbirliği protokolü Çorlu ve Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Çorlulu sanayici ve işadamlarımıza Muğla’da yapabilecekleri birçok iş kolu mevcut. Muğla, yerüstü ve yer altı zenginlikleri ile Türkiye’nin önemli bir ili. Turizm, narenciye, mermer, balıkçılık gibi iş kolları ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Muğla, Ege Bölgesi’nin en büyük narenciye alanlarına sahip. Son yıllarda organik tarım anlamında büyük gelişme gösterdi ve yıllık 10 bin ton ürün elde ediliyor. Tarımsal anlamda örtü altı sebzecilikte Antalya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Endemik bitki türü açısından Türkiye’nin en zengin doğasına sahip. Kültür balıkçılığı sektöründe Türkiye ihracatının yüzde 65’i Muğla’dan yapılıyor. Yer altı zenginliğine bakıldığında ise 122 firma, 70 ocak ve 3 bin 500 çalışanı ile 70 ülkeye ihracat yaparak 300 milyon dolar ihracat potansiyeline sahip. Çorlu’lu işadamlarımız için yatırım amaçlı yapılabilecek iş kolları arasında enerji üretimi önemli bir sektör. Güneş ve Rüzgâr enerjisi üretimi açısından önemli bir potansiyelin bulunduğu Muğla, özellikle güneş enerjisi açısından Türkiye’nin en fazla gün ışığından faydalanan illeri arasında” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün imzalanacak protokolün hem Muğla’ya, hem de Çorlu’ya çık şeyler kazandıracağını söyledi. Sülün, “Bugün burada Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki ‘Kardeş Oda’ protokolünü imzalamaktan ve sizlerle birlikte bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Bu protokolün hem Muğla’mıza, hem de Çorlu’muza büyük katkıları olacağına, bu işbirliğinin Muğla’ya ve Çorlu’ya çok şeyler kazandıracağına gönülden inanıyorum. MUTSO Yönetimi ve üyelerine bizlere gösterdikleri misafirperverlikleri için de ayrıca Çorlu TSO adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Kardeş Oda’ protokolü Muğla TSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Muğla TSO Başkanı Bülent Karakuş ve Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün arasında imzalandı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.