Muğla Utrecth ve Stutgart’ta tanıtıldı

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 100’ü aşkın ülkenin tanıtım için yarıştıkları Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı bu yıl 43 üncü kez kapılarını açtı. Jaarbeurs kompleksinde 9-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen...

Muğla Utrecth ve  Stutgart’ta tanıtıldı

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 100’ü aşkın ülkenin tanıtım için yarıştıkları Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı bu yıl 43 üncü kez kapılarını açtı. Jaarbeurs kompleksinde 9-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen fuarda yaklaşık iki bin şirket katıldı. Organizasyon Avrupa’daki turizm sektörünün Berlin ve Londra’dan sonra en önemli fuar olarak tanınıyor. Fuara Türkiye, 40 dolayındaki firma ile katıldı. Hollanda turizm pazarındaki en önemli markalardan biri olan Türkiye, 750 m²’lik alana yayılan stantlarla fuardaki yerini aldı.

Hollanda, 43. Utrencht Uluslar arası Turizm Fuarının açılış resepsiyonuna iki günlük bir ziyaretle katılan Muğla Valisi Fatih Şahin Fuarda bulunan pek çok gazeteci ve televizyoncu ile söyleşi yaptı. Muğla ve bölge turizmi için yaptığı detaylı açıklamalarda, Muğla’daki güven verici yatırımlardan söz ederek stantlardaki tur operatörlerini bilgilendirdi. Vali Şahin ve heyetine Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral da eşlik etti.

Vali Şahin Hollandalı Turistleri çok önemsiyoruz. Hollandalı dostlarımızı bölgemizde en iyi şekilde karşılamak ve ağırlamak istiyoruz, yaptığımız çalışmalarla bu pazarın üzerinde duruyoruz. Daha detaylı çalışmalar yapmak üzere bu fuarda bilgi topluyoruz. Bodrum standı gayet yüz güldürüyor. Fuarda Fethiye, Datça, Marmaris ve Dalyan gibi stantların yer alması bizleri heyetim adına son derece memnun etmiştir. Seneye Muğla standı olarak katılacağız. Sektör temsilcilerini stantlarda yan yana görmek bizi mutlu ediyor. Aralarında bulunmak çok güzel dedi. Vali Fatih Şahin Corendon Havayolları ilgilileri ve sahiplerinden, Atilla Uslu ile ayrı bir görüşme yaparak Muğla bölgesine gönderdikleri turistler için teşekkür ziyaretinde bulundu.

Öte yandan Uluslararası Turizm, Karavan ve Motor Fuarı CMT, Stuttgart Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere açıldı. 12 Ocak tarihinde açılan fuar 20 Ocat tarihine kadar açık kalacak. 9 gün sürecek fuarda 96 ülke toplam 2 bin stant açtı.

Yaklaşık 225 bin ziyaretçi beklenen fuarda Muğla standını Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, temsil ediyorlar. İlk gün yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Muğla standına Almanların dışında, Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı, Kültür Tanıtma Müşaviri Osman Şahin, Ticaret Müşaviri Ahmet Bayraktar, Başkonsolos Yardımcısı Tuna Atala, Stutgart Belediye Meclis üyesi Ergun Can, THY Stuttgart Müdürü M. Ilker Başaran, Uluslararası Türk Ticaret Merkezi (ITBC) Genel Başkanı Salih Karatepe, Türk Yöneticiler Ağı Eş Başkanı Dr. S. Nejat Doğan ve Almanya’da yaşayan Türk işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Muğla İl kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, kış döneminde yurt dışındaki turizm fuarlarının hemen hemen tamamına katılarak Muğla turizminin tanıtımını ve gelen turist sayısını arttırmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.