Muğla Travel Turkey Fuarı’nda tanıtıldı

Vali Fatih Şahin, beraberindeki heyetle 20 ülkeden 20 binden fazla ziyaretçinin katıldığı,   6-9 Aralık 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanında düzenlenen  “Travel Turkey İzmir Fuarı’na katıldı.Türkiye,...

Muğla Travel Turkey Fuarı’nda tanıtıldı

Vali Fatih Şahin, beraberindeki heyetle 20 ülkeden 20 binden fazla ziyaretçinin katıldığı,   6-9 Aralık 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanında düzenlenen  “Travel Turkey İzmir Fuarı’na katıldı.

Türkiye, Ürdün, Yunanistan,  Almanya, Bosna Hersek, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Malezya gibi pek çok ülkeden gelen profesyoneller, fuar alanındaki stantları gezerek sektör temsilcileri ile görüşmeler yaptı.

Ayrıca Güney Kore, Endonezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sri Lanka, Umman ve Sırbistan fuara bu yıl ilk kez katılan ülkeler oldu.

İZFAŞ, Hannover Messe İnternational İstanbul ve TÜRSAB işbirliğiyle bu yıl  altıncısı yapılan fuarda Marmaris, Bodrum  stantlarının yanı sıra Muğla Valiliği 100 metrekarelik stantta yer aldı.

Muğla Belediyesi tarafından yapılan tarihi Muğla evi, Muğla Yeşilyurt Köyü El Dokuma Tezgahı ve Ürünleri, Milas Belediyesi Yöresel Ürünler Standı ( zeytin yağı, bal vb.), Muğla Cam Üfleme Okulu, Muğla El Sanatları(MELSA), Marmaris Osmaniye Köyü Bal Evi, Boytav ve Fethiye Gömbe Çarık Ustası stantlarının bir arada bulunması ile birlikte ilimizin tarihi, kültürel ve turistik değerleri etkin bir şekilde tanıtıldı.

Stantta dağıtılan broşür, poster, tanıtım DVD ve CDleri, çeşitli hediyelik eşyalar, ikramlar katılımcılar tarafından oldukça ilgi gördü. Özellikle tarihi Muğla evinde fotoğraf çektiren katılımcılar Muğla’nın kültürünü yansıtan eve yoğun ilgi gösterdi.

Fuara Sayın Valimiz Fatih Şahin’in yanı sıra Vali Yrd. Faruk Necmi Kurt, Vali Yrd. Ahmet Ali Barış, İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, ilçe ve belde belediye başkanları ve Turizm Altyapı Birlikleri ve Turistik Otelciler Birlikleri temsilcileri, otel yetkilileri ve turizmciler katıldı.

Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Nurettin Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yrd. Faruk Şahin, başta İzmir Valisi M. Cahit Kıraç olmak üzere fuara katılan diğer illerin valileri ve belediye başkanları Muğla standını gezdi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.