Muğla tek yürek şehitlerini andı VARLIĞIMIZI SİZE BORÇLUYUZ...

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü bütün ülke genelinde düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanırken Çanakkale Şehitleri de anıldı. Muğla’da Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen törenlere yoğun bir katılım gerçekleşti....

Muğla tek yürek şehitlerini andı VARLIĞIMIZI SİZE BORÇLUYUZ...

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü bütün ülke genelinde düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanırken Çanakkale Şehitleri de anıldı. Muğla’da Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen törenlere yoğun bir katılım gerçekleşti. Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jand. Kıd. Alb. Fevzi Kurşun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, daire müdürleri, Muğla Şehit Aileleri Dayanışma Derneği  Başkanı Mehmet Yılmaz ve dernek üyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik Anıtı’ndan düzenlenen törenler Saygı Duruşu ile başlarken bu sırada askeri manga tarafından şehitler anısına 3 el saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Muğla Valisi Fatih Şahin, Anıt Şeref Defteri’ni imzalarken, deftere yazdığı yazısında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Aziz Şehitlerimiz;Tarihin kaderini değiştiren, Türk milletinin şan ve şöhretini göklere eriştiren, vatan sevgisi ve duygusunu geliştiren kahramanlar; Sizler Dünyanın en güçlü ordularına karşı göğüslerinizi siper ettiniz.

Tertemiz kanlarınızla “Çanakkale Geçilmez “ sözünü tarihe altın harflerle yazdırdınız.Bir dirilişin ve şahlanışın sembolü olan Çanakkale harbinin yüce milletimize daima övünç ve ilham kaynağı olması dileğiyle bu büyük zaferi coşkuyla kutluyor, huzurunuzda başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi milletimiz için, bizi biz yapan, bir ve beraber yaşatan değerlerimiz için kendini feda eden kahraman ecdadımızı rahmetle, şükranla anıyoruz.”

Buradaki törenin sona ermesinin ardından Şehir Eski ve Yeni Mezarlıklarındaki şehitlikler ziyaret edilerek mezarlara çiçekler bırakıldı dualar okunurken, burada duygusal anlar yaşandı.”

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.