Muğla Tarımına 63.6 milyon TL’lik yatırım

Muğla Tarımı Kırsal Kalkınma Destekleriyle canlanacak, istihdam sağlanacak.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2006 yılından beri uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında...

Muğla Tarımına 63.6 milyon TL’lik yatırım

Muğla Tarımı Kırsal Kalkınma Destekleriyle canlanacak, istihdam sağlanacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2006 yılından beri uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 2016 yılında yayımlandı. 2016/37 nolu tebliğ gereği 11.etap hibe başvuruları “Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu’nca nihai değerlendirmesi yapıldı ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü onayı ile sonuçlandırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal şunları söyledi:“2016 yılı 11. etap kapsamında İlimizden 109 proje başvurusu yapıldı. İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan ilk değerlendirmede 78 proje nihai değerlendirme yapılmak üzere Bakanlığımıza gönderildi. Bu yıl Muğla’dan Bakanlığımız onayına sunulan 78 projenin tamamına onay verildi. Bakanlığımız Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından onay verilen projelerin 7 adeti Menteşe İlçesinden, 7 adeti Seydikemer’den, 4 adeti Fethiye’den, 1 adeti Dalaman’dan, 4 adeti Ortaca’dan, 43 adeti Milas’tan, 2 adeti Köyceğiz’den, 3 adeti Ula’dan, 2 adeti Datça’dan, 4 adeti Yatağan’dan ve 1 adeti Kavaklıdere’den oldu. 11. Etap projelerinde toplamda 442 kişiye iş imkanı yaratılarak istihdam sağlanacaktır. “dedi.

Bu yıl 78 proje desteklenecek

Bu yıl içinde ise 78 projenin daha destekleneceğini belirten Erkal; “2016 yılında ilk defa Kırsal Turizm Yatırımları ve Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi konularının yer aldı. İlimiz için onaylanan projelerin 14 adeti Bitkisel Ürün İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar, 8 adeti Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar, 8 adeti Kırsal Turizm Yatırımları, 20 adeti Tarımsal Üretime Yönelik Modern Sabit Yatırımlar, 1 adeti Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi, 2 adeti Su Ürünleri İşleme Paketleme ve Depolama Tesisi, 25 adeti Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi konularını kapsıyor. Bu projelerin toplam tutarı 63 milyon 626 bin TL olup; Bakanlığımızca verilecek olan hibe tutarı 29.736.024 TL’dir. 2006-2016 yılları arasında yani 1. Etaptan 10 etap dahil olmak üzere için 88 adet proje desteklenmiş ve 40.390.730 TL’lik yatırım gerçekleşmiştir. Bu projelere Bakanlığımızın vermiş olduğu hibe tutarı 17 milyon 572 bin TL’dir. Bu güne kadar yapılan bu yatırımlarda 2bin 436 kişiye istihdam sağlanmıştır. Bu yıl ise 11. Etapta 78 proje desteklenecek Muğla için büyük bir adım atılacaktır. Gerek tarımın gelişmesi gerekse istihdam açısından önem arz eden bu desteklerin ülke ve Muğla ekonomisine büyük katkısı olacaktır. Yatırımcı kazanacak, çiftçi kazanacak, Muğla’mız ve ülkemiz kazanacak.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.