“Muğla, Şırnak’tan daha mı güvensiz?”

Ülke ve Muğla gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TÜİK’in tarafından hazırlanan Yaşam Endeksleri verilerinde Muğla’nın En Güvensiz İl olarak gösterilmesine tepki gösterirken; “...

“Muğla, Şırnak’tan daha mı güvensiz?”

Ülke ve Muğla gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TÜİK’in tarafından hazırlanan Yaşam Endeksleri verilerinde Muğla’nın En Güvensiz İl olarak gösterilmesine tepki gösterirken; “ Nerede iktidar partisinin il başkanı, milletvekilleri? Nerede vali? Muğla’yı savunmazlarsa nasıl olacak bu iş? Gerçekten Muğla, Şırnak’tan daha mı güvensiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İl binasında ülke ve Muğla  gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İl Başkanı Mürsel Alban ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Demir;  Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan terör olayları ile ilgili yurt severler üzerine çok yoğun bir şekilde bir baskı olduğunu belirtti.

Son zamanlarda yaşanan Akademisyenlerin imzaladıkları bildirgeler hakkında konuşan Demir; “Kenan Evren Faşist idaresi döneminde 1402’liklerden Barış Davası ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişi çok acılar çekti . Evet yayınlanan ve imzalanan bildirgeye kesinlikle katılmıyorum ve katılmakta mümkün değildir. Ancak bende 1402’liklerden bir tanesiyim. O dönemde o insanların yalnızlaştırılması, görevlerinden uzaklaştırılması ve onların sokakta limon satmasına, dilencilik yapması noktasına kadar getirilen noktayı maalesef bugün tekrar yaşıyoruz.

Demek ki 40-50 senedir geçen süreçte Türkiye belirli bir demokratik olgunluğa ulaşamamış, tam tersine o günleri de arar noktaya gelmiş bulunmakta. İnsanlık dışı baskı yapılması akademisyenlere de tamamen yanlıştır. İnsanlar Kendilerinin ve ailelerinin can güvenliğinden endişe eder hale geldi. Suçlardan bir tanesi de budur.” dedi.

Geçtiğimiz günler de TÜİK tarafından Muğla’nın en güvensiz şehir olduğu açıklamasına da değinen Milletvekili Demir “ Nerede il başkanı, Vali ve Milletvekilleri? Gerçekten Şırnak’tan daha mı güvensiz bir şehir burası? Muğla’yı savunmaz Muğlalının yanında olmaza nasıl yapılacak bu iş. Herkes buraya yerleşmek için çabalıyor. 50 milyar gibi bir kaybımız var oteller açılamıyor. Çanak sallanmasın bu konuların önlemi alınsın” dedi.

“7 Hazirandan sonra sürdürülen yaklaşık 700 askerimizin, polisimizin ve güvenlik görevlilerimizin şehit edildiği ve o kadar sivil vatandaşın öldürüldüğü bir ortamda terör olayların da ise belirli bir alan dahilinde Başkanlık sevdası sonucu Türkiye kopma noktasına geldi” diyerek sözlerine devam Demir şöyle konuştu:  “ Terör olaylarının çözümü batıdadır. Diyarbakır’a yaptığım ziyarette 2 şehidimizin cenazesine katıldım. Şehitlerden bir tanesi Diyarbakırlı bir Kürt vatandaştı. Diyor ki; Yalvarıyorum sizden. Batıdaki insanlardan ne olursunu bu HDP ve AKP Türkiye’yi bölüyor. CHP ve MHP’liler nerede. Sahip çıkın bize kardeş kardeşi vurduruyorlar diyorlar. Bu kadar duyarsız olamayız. Kardeş olup birbirimize sahip çıkmalıyız herkes bizim insanımızdır. Muğla barış kentidir. Barış kentini bozdurmayacağız.”

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.