Muğla Simidi, Simitçisiyle Ölümsüzleşti

Muğla Belediyesi, kent estetiği ve kent mobilyaları konusunda yaptığı çalışmalara “Sosyal Yaşam Heykelleri” projesi kapsamında “Muğlalı Simitçi” heykelini ekledi.Günlük hayattan karelerin yansıtıldığı sosyal yaşam...

Muğla Simidi, Simitçisiyle Ölümsüzleşti

Muğla Belediyesi, kent estetiği ve kent mobilyaları konusunda yaptığı çalışmalara “Sosyal Yaşam Heykelleri” projesi kapsamında “Muğlalı Simitçi” heykelini ekledi.

Günlük hayattan karelerin yansıtıldığı sosyal yaşam heykelleri ile Muğlalı vatandaşlarımızın dikkatini çeken ve beğenisini toplayan Muğla Belediyesi, “Günlük Yaşam Heykelleri” projesi kapsamında heykeltıraş Cumhur Ata Türk tarafından yapılan ‘Muğlalı Simitçi’  heykelini Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı önüne yerleştirdi.

Kent estetiği ve zenginliği konularına büyük önem veren Muğla Belediyesi şehrin birçok alanına farklı projelerle heykeller kazandırmaya devam ediyor. Muğla Belediyesi uzmanları tarafından verilen bilgilere göre, “Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” projesi ile 19 heykel, “Temalandırma Projesi” ile 3 heykel, “Sembol Heykeller” projesi ile 2 heykel, “Sosyal Yaşam Heykelleri” projesi ile 8 heykel ile toplam 32 heykel Muğlalıların beğenisine sunuldu.

Muğla Belediyesi’nin düzenleyeceği uluslararası sanat etkinlikleri de devam ediyor. Muğla Belediyesi 2010 yılından beri gelenekselleştirdiği Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumunun dördüncüsünü 20-31 Nisan 2013 tarihleri arasında yurt içinden ve yurt dışından katılacak olan 10 sanatçıyla gerçekleştirecek.

“Kültür ve Sanat Kenti” markasını pekiştiren Muğla’da 2008’den bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 130 tiyatro, 25 konser, 41 konferans, 183 toplantı, panel, 76 seminer, 64 sergi. 7 yarışma, 14 fuar olmak üzere toplam 542 etkinlik düzenlendi.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.