MUĞLA MİLLETVEKİLLERİ ERGENEKON DAVASI KARARLARINA NE DEDİ

Ergenekon Davası’nda hükümler açıklanınca ne hissettiniz? Belki de asıl soru şu olmalı: “Oh olsun” diyebilenler, davanın muhteviyatına ne kadar hakim? Kimileri “zihniyetle mücadele”den bahsediyor, kimileri birkaç isim sayıp kurunun yanında yanan yaşları görmezden geliyor. Zihniyetle mücadele, kalemle, gazeteyle, haberle yapılır. Sırf bir “zihniyetle” mücadele için insanların savunma hakkını elinden alırsanız, bunun adı katliam olur.

Ergenekon Davası’ndaki her isme kefil olmak mümkün değil. Ancak savunmaları okuduysanız, avukatların beyanlarına şöyle bir göz atabilseydiniz Silivri’de yargılamayla ilgili ciddi şüpheler duymaya başlayabilirdiniz. Şüphe düşüncede esastır, bir vasıftır, bu vasıf kaybedilirse, vicdan ve akıl kendini fesheder!

BAŞBUĞ’LA ÖCALAN’I BİR TUTULUR MU

Öyle bir dava düşünün ki, İlker Başbuğ gibi bir isim ortada kanıtlandırılmış bir “terör eylemi” yokken, Öcalan’la aynı cezayı alıyor… Seversiniz, sevmezsiniz ayrı konu, gerçekten Tuncay Özkan’ın, Öcalan’la aynı cezaya çarptırılmasındaki akıl tutulmasına dair en ufak bir şüphe dahi beslememek mümkün mü?

Öyle bir dava düşünün ki, bir adam aynı zamanda hem sanık oluyor, hem de gizli tanık! Sonra aynı adamın gizli tanık ve sanık olarak verdiği ifadelere dayanarak, “Bakın sanık ve tanığın söyledikleri örtüşüyor” denilebilir mi?

Ergenekon Davası’nda yargılanan isimler arasında kesinlikle yargılanması gerektiğini düşündüğüm isimler var. Ancak bu isimlerin hiç biri, zannettiğiniz suçlamalardan yargılanmadı.

KURTULUŞ SAVAŞI’NDAN SİLİVRİ’YE

Ergenekon Davası’nın ardından Muğla milletvekilleri de Twitter üzerinden çeşitli açıklamalar yaptılar… Yorumsuz aktarıyorum:

CHP’li Nurettin Demir :

“Silivri yönlendirilmiş mahkemenin 5 yıl önceden yazılan Ergenekon kararlarını tanımıyoruz. Genel Kur. Başkanı ile iki sene kol kola çalışacaksın sonra müebbet ceza verdireceksin. Hükümet, Başbakan iki yıl göz yumduğu için suçludur. Danıştay saldırısını yapanları tahliye edenler bu Ergenekon senaryosunu yazanlardır. Planladılar, saldırttılar, gizli tanık yaptılar, tahliye etti.”

CHP’li Ömer Süha Aldan:

“Yargıç hukuku bilmiyor veya ön yargılı olabilir. Lakin en azından vicdan sahibi olmalıdır. Silivri'de vicdan yok. Soruşturması ve yargılaması adil olmayan davadan adil bir karar çıkamazdı. “Osmanım”a kıyak kararın özetiniz.”

CHP’li Tolga Çandar

“Kurtuluş Savaşı'nda denize döktüğümüz emperyalistler aradan 90 yıl geçtikten sonra yurtseverlerden bu şekilde intikam aldıklarını, sindirip yok edeceklerini düşünüyorlar. Yanıldıklarını çok kısa sürede görecekler. Vız gelir duvarlarınız bize! Bir gider bin geliriz! Göreceksiniz…”

MUĞLA AKP MİLLETVEKİLLERİ PAYLAŞIMLARI

AKP Milletvekilleri Twitter sayfalarında takipçilerinin yazdıklarını paylaşmakla yetindiler…

AKP’li Ali Boğa, Star Gazetesi yazarı Fehmi Koru’nun “Yargılanan gerçekten ‘Ergenekon’ örgütüymüş” başlıklı yazısını paylaştı.

AKP’li Yüksel Özden ise, Av. Ahmet Yılmaz’ın “Yassıada demokrasinin yüzkarası; Silivri demokrasinin Ak'ı” iletisini paylaştı.

“PKK’YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYENLER…”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Twitter hesabında kararla ilgili şunları yazdı:

“Habur’dan gelenler başköşeye, yıllarca terörle mücadele edenler hapishane köşesine. İşte AKP adaleti. PKK’ya terör örgütü diyemeyenler, askerlere terörist diyorlar. Bir de utanmadan herkesin buna inanmasını bekliyorlar.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.