Muğla Lobisi çalışmalarını hızlandırdı

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden Ankara’daki Muğlalı üst düzey bürokratlarla kahvaltıda bir araya geldi.100. Yıla 100 Proje çalışmasıyla ilgili bilgilendirme amaçlı düzenlenen kahvaltıya çeşitli...

Muğla Lobisi çalışmalarını hızlandırdı

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden Ankara’daki Muğlalı üst düzey bürokratlarla kahvaltıda bir araya geldi.

100. Yıla 100 Proje çalışmasıyla ilgili bilgilendirme amaçlı düzenlenen kahvaltıya çeşitli bakanlık ve kamu kurumlarında görevli 50 civarında üst düzey bürokrat ve MEÇEV yönetimi katıldı.

TBMM Bahçe Restaurant’ta yapılan kahvaltıda, kahvaltı sonrası konuşan Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa; ‘’Her ne kadar biz, bir partinin milletvekilleri ve temsilcileri isek de, bu toplantı sadece bir hemşehri toplantısıdır. Muğla’yı ve geleceğini birlikte tartışmak için buradayız. Bu toplantı, 100. Yıl dolayısıyla başlattığımız projelerle ilgili bilgilendirme toplantısıdır’’ dedi.

Bu toplantıların başlangıcının yine bir MEÇEV üyesi olan bir araştırmacının ortaya çıkardığı, Muğla’nın Aydın Sancağından ayrılarak müstakil liva olması ve il oluş macerasının başlaması araştırmasına dayandığını ifade eden Ali Boğa; ‘’İl midir, değil midir, 90. Yıl mı, 100. yıl mı gibi tartışmalar ne kadar gereksiz ve basitse bunu bir hareket noktası kabul edip Muğla’ya yeni biz vizyon kazandırmak ve geleceğe hazırlamak o kadar önemlidir. Yüzüncü yıl çalıştayının ve “Muğlanın İl Oluşunun Yüzüncü Yılı Stratejisi”nin kitap olarak Valilik tarafından bastırılışından 5 yıl sonra bu anlamsız tartışmanın başlatılması gündemi saptırmaktan başka bir şey değildir.

Zira bizim derdimiz bir kutlama yapmak değildir, bizim derdimiz bu vesile ile Muğla’ya birşeyler kazandırmaktır’’ dedi.

Ali Boğa; “Toplantıya Muğlalı üst düzey bürokratları çağırdık. Birbirlerini daha kolay anlayabilecek bir kuşak var burada.  Buradaki her arkadaş Muğla’ya benim ne katkım olabilir diye sormalıdır.

Kayserili çocuk babasından aldığı harçlıkla kaç simit alıp satabilirim diye düşünürken, Muğlalı çocuk bu parayla kaç simit yiyebilirim diye düşünmektedir. Bu algıdan kurtulmanın zamanıdır. Proje algısı oluşturmak zorundayız. Bu konuyu bakkalda, berberde, takside konuşulur hale getirmek zorundayız. Başka türlü Muğlalılık bilinci oluşturamayız ve Muğla’ya kalıcı şeyler kazandıramayız.”diye konuştu.

“Biz iş yapıyoruz”

Toplantının ev sahiplerinden Ak Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden de; “90. Yıl olsa ne olur, 100. Yıl olsa ne olur? Aydın’dan ayrılarak il oluşa ilk adımın atılmasının 100. İl oluşun 90. Yılı dersin olur biter. Bütün dert bu mudur? Biz bu vesile ile bir ivme kazandırdık. İki milletvekili el ele verip kurum kurum geziyoruz. Birileri bu tartışmalarla vakit kaybederken biz en azından planlanmış çalışmaları hızlandırıyoruz, yeni projeler ekletiyoruz. Yöneticiler araya başka ne işler sıkıştırabiliriz hesabı yapıyorlar. “dedi.

TELEKOM örneğini veren Özden; “Mesela Telekom normalde Muğla’nın %50 sini bakım onarım planlamasına almıştı ama bizim bu görüşmelerimiz ve 100. Yıl söylemlerimiz karşısında onlar da heyecanlandılar ve çalışmamıza saygı duyarak 100 de 100 dediler ve Muğla’nın tamamını bakım onarım kapsamına aldılar.  Fiberkent çalışmalarını 100. Yılda bitirme planları yapıyorlar. Yine Orman Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşme sonucu 100. Yılda tüm orman köy yollarının rehabilite edilmesi ve elden geçirilmesi sözünü aldık. “şeklinde konuştu.

Yüzüncü yıl dolayısıyla Muğla’daki tüm tarihi mirasın restorasyon çalışmalarını da başlattıklarını ifade eden Özden, “Bizim anlayışımız bu, biz Muğla’yı altındakilerle üstündekileri tanıştırarak geleceğe taşıyacağız “dedi.

“Muğla değişiyor” 

Toplantıya katılan Eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürü Haydar Göçer ise “ 6 yıl önce Muğla’nın yağmur sularında çamurda biriken suları toplayıp hayvanlara içiren köylerini gördüğümde Muğla’yı yeterince tanımadığımı anlamıştım. Hakkari Çukurca’da öğretmenlik yaptım. Oradaki şartlar o köylerden daha iyiydi. Şimdi artık Muğla değişiyor. Ama bu yeterli değil, Muğla için daha çok çalışılmalı” dedi.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan ise; “Eğitimcilikte Fırsat Eğitimi dediğimiz bir olgu vardır. Bir konu anlatılırken mesela o sırada kar yağarsa, konu hemen bırakılır ve kar konusu anlatılmaya başlanır. 100. Yıl da böyle bir fırsat eğitimi konusudur. 100. Yıl diye bir olgu ortaya konmuştur ve bu tutmuştur. Halk bunu kabul etmiştir. Muğlalı bunu konuşmaya başlamıştır. Artık yapılması gereken bu çerçevede Muğla’nın somut kültürel değerleriyle birlikte somut olmayan kültürel değerlerini de masaya yatırmak, geliştirmek ve gündeme getirmektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.