MUĞLA KOLON KANSERİ TARAMALARDA 1. OLDU

Muğla  Toplum Tabanlı Kanser Taramaları kapsamında Kolorektal kanser taramalarında bu hafta Sağlık Bakanlığı’na  illerin gönderdiği tarama sayıları açısından  Muğla kolon kanseri taramasında birinci seçildi.Muğla...

MUĞLA KOLON KANSERİ TARAMALARDA 1. OLDU

Muğla  Toplum Tabanlı Kanser Taramaları kapsamında Kolorektal kanser taramalarında bu hafta Sağlık Bakanlığı’na  illerin gönderdiği tarama sayıları açısından  Muğla kolon kanseri taramasında birinci seçildi.

Muğla ili Toplum Tabanlı Kanser Taramaları kapsamında gerçekleştirilen Kolon Kanseri taramalarında ülke 1’incisi oldu. Muğla’da; meme, rahim ağzı, kolorektal taramaları Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından aile hekimlerinin katılımı ile yürütülüyor.

Tarama ve çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan; şunları söyledi: “Avrupa Birliği Kalite Standartlarına uygun ve tek elden yürütülen bu program  Kolorektal kanser taramalarında 50- 70 yaş grubu kadın erkek nüfusun  Müdürlüğümüz tarafından Gaitada Gizli Kan Kiti temin edilerek  Toplum Sağlığı Merkezlerince  Teslim alınan kitler Aile Hekimlerine dağıtılarak  Gaitada Gizli Kan testinin halkımıza tarama amacıyla ücretsiz yapılıp çıkan sonuca göre eğer sonuç pozitif ise 2. Basamak sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

Meme kanseri taramalarında ise 30-65 yaş grubu kadın nüfusun mamografi  çekimi için KETEM ve Toplum Sağlığı  Merkezlerince halkın ücretsiz meme kanseri taraması için hastanelere sevk ve randevu işlemleri yürütülmektedir.

Rahimağzı kanseri taramalarında 40-70 yaş grubu kadın nüfusa yönelik yapılmakta olup,KETEM’lerce köy, kasaba ve beldelere tarama amacıyla gidilerek smear alınmaktadır.  TSM’ler veASM’lerde  de yapılmaktadır.”

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.