Muğla kıyılarında yanardağ araştırması

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ekipleri Muğla kıyılarında ve denizlerde yanardağa araştırması yapıyor.Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait MTA Selen Araştırma Botu, Muğla Kıyıları’nda jeolojik ve volkanik...

Muğla kıyılarında yanardağ araştırması

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ekipleri Muğla kıyılarında ve denizlerde yanardağa araştırması yapıyor.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait MTA Selen Araştırma Botu, Muğla Kıyıları’nda jeolojik ve volkanik araştırma yapmak üzere Marmaris’e geldi.

Araştırma botunun, geçen yıl Bilim insanları tarafından Bozburun açıklarında deniz dibinde keşfedilen yanardağ çevresinde de araştırmalar yapacağı öğrenildi.

MTA Selen Araştırma botu 2014 çalışma programı kapsamında Marmaris’e gelerek İçmeler limanına demirledi. Deniz dibinde jeolojik, jeofiziksel, hidrografik araştırma faaliyetlerini yürütmek üzere inşa edilerek 2011 yılında hizmete giren MTA Selen Araştırma Botu, sığ deniz koşullarında 4-400 metre su derinliğinde sismik ve hidrografik veri toplayabiliyor.. Ayrıca deniz tabanı ile taban altının ve su kesitinin örneklenmesinin de yapılabildiği araştırma botu 2013’te Gökova ve Datça yarımadasında volkanik ve jeolojik deniz dibi çalışması yaptı.MTA Selen Araştırma botunun, kış dönemini Marmaris’te geçirmeyi planladığı belirtildi. MTA Selen’in 2014 yılı çalışma programında Muğla kıyılarındaki volkanik ve jeolojik deniz altı araştırmalarına devam edeceği bildirildi.

MTA Selen Araştırma Botu ayrıca; geçtiğimiz yıl Bilim insanlarının Bozburun ile Yunanistan’ın Simi Adası arasındaki bölgede yapılan araştırmalarda tespit edilen yanardağ çevresinde de araştırma yapacak. Büyük boyutlu araştırma gemileriyle çalışma olanağı bulunmayan kıyı ve kıyı yakını sığ alanlarda yapılması gerekli tüm bilimsel ve teknik araştırmalar için yapımı ve donatımı tamamlanmış bulunan R/V MTA SELEN , Bozburun yanardağı hakkında önemli veriler elde etmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.