Muğla Kanser Taraması’nda ilk 10’da

Yürütülen Kanser Taraması çalışmalarında Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Türkiye’de en başarılı iller arasında ilk 10 sırada yer aldı.Muğla ve ilçelerindeki Kanser Tarama çalışmaları başarılı bir şekilde yürütülüyor....

Muğla Kanser Taraması’nda ilk 10’da

Yürütülen Kanser Taraması çalışmalarında Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Türkiye’de en başarılı iller arasında ilk 10 sırada yer aldı.

Muğla ve ilçelerindeki Kanser Tarama çalışmaları başarılı bir şekilde yürütülüyor. Çalışmalar Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilirken, Muğla Türkiye’deki ilk 10 il arasında yer aldı.

Konu ve çalışmalar hakkında bilgi veren Muğla Halk Sağlığı İl müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan; “Son yıllarda kanser görülme sıklığı tüm dünyada giderek artmaktadır.Kanserden korunma yollarında taramalar en etkili yöntemlerdendir.Meme ,kolorektal ve  serviks kanserleri tarama teknikleri sayesinde bu kanserin erken evrede yakalanabilmesi yani erken tanı alınması halinde tedavi başarıları artmakta ve ölüm riskleri azalmaktadır.

Toplum Sağlığı Merkezi Ketem Birimlerimiz tarafından; 30-65 yaş kadınlara(5 yılda bir) Rahim ağzı kanseri için  Vaginal Pap-smear  Taraması, 40-69 yaş kadınlara (2 yılda bir)Meme Kanseri için Mamografi Taraması yapılmaktadır. Ayrıca 50-70 yaş kadın-erkeklere ise (2 yılda bir) Aile Hekimleri tarafından Kolorektal Kanser Taramaları için Gaitata Gizli Kan Testi (GGK) yapılmaktadır. Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Ketem Birimlerimiz ve Aile Hekimlerimiz tarafından ücretsiz yapılan Kanser Taramaları aralıksız ve başarılı bir şekilde devam etmektedir.Halkımızı bu taramalar için bekliyoruz.”dedi.

Erken Teşhis önemli

Bütün hastalıklarda olduğu gibi kanser hastalığında da erken teşhisin önemine vurgu yapan Ceyhan, erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek şunları söyledi:

“Halk Sağlığı Müdürlüklerinin bu kanser tarama çalışmaları Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından  haftalık olarak değerlendirilmektedir. Mayıs ayının son haftası değerlendirme sonucunda Kolon Kanseri Taraması için GGK(Gaitada Gizli Kan)sayısında ve Rahim ağzı Kanseri Taraması Smear alım sayısında Muğla ili olarak ilk ona girmiştir. Kanser Daire Başkanlığının web sayfasında  ilk ona giren iller yayınlanmıştır.

Bu başarıda taramalara önem gösterip, taramalarını yaptıran Muğla halkımıza ve Kanser Taramalarını özenle yapan tüm Toplum Sağlığı Merkezi Ketem Birim Personellerine, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarına teşekkürlerimizi sunarız. “Kanserde erken teşhis hayat kurtarır” sloganıyla Muğla halkımızı kanser taramalarını ücretsiz yaptırabilecekleri Toplum Sağlığı Merkezi  Ketem Birimleri ve Aile Hekimlerine başvurmalarını bekliyoruz.”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.