Muğla İstihdamda rekor kırdı

2013 yılının ilk 6 aylık diliminde Türkiye’de oransal olarak işçi istihdamında Muğla 1. Sırada yer aldı. 6 ayda işçi sayısı yüzde 45 oranında artış göstererek çalışan işçi sayısı 63 bine ulaştı.İşsiz sayısı...

Muğla İstihdamda rekor kırdı

2013 yılının ilk 6 aylık diliminde Türkiye’de oransal olarak işçi istihdamında Muğla 1. Sırada yer aldı. 6 ayda işçi sayısı yüzde 45 oranında artış göstererek çalışan işçi sayısı 63 bine ulaştı.

İşsiz sayısı 8 bin 025

Sigorta kayıtlarına göre Türkiye’de Ocak-Haziran dönemi işçi istihdam raporları açıklandı. Oransal olarak Türkiye’de en fazla işçi istihdamı yapılan il Muğla oldu. Muğla Çalışma ve İş Kurumu tarafından son iki yılda işveren ve iş arayanlar arasındaki birebir iletişim, iş ve meslek danışmanlarının gayretleri ile 2013 yılının ilk 6 ayında özel sektöre yerleştirilen işsiz sayısı 8 bin 25 kişiye ulaştı. Bu rakamın yılsonuna kadar daha da artması bekleniyor.

14 bin 715 görüşme

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işveren ziyaretlerinin yanında iş arayanlar ile de birebir görüşme yapıyor. 2011 yılında Bin 638 kişi olan iş arayanlarla görüşme, 2012 yılında 6 bin 853’e, 2013’ün 6 aylık döneminde bu rakam 14 bin 715’e çıktı. İş arayan vatandaşların birebir görüşmelerde iş ve meslek danışmanları tarafından işe yerleştirilmeleri konusunda işveren ile köprü görevi görüyor.

Muğla ilk sırada

Türkiye’de istihdama ilişkin sigorta kayıtlarına göre yapılan değerlendirmede oransal olarak Türkiye’de en fazla işçi istihdamı olan il Muğla oldu. Muğla’da Ocak-Haziran döneminde kayıtlı işçi sayısı yüzde 45 oranında artarken, toplam işçi sayısı rakamı 63 bin 92’ye çıktı. İş-Kur Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli, işçi istihdamı ile hem kayıt dışı çalışmayı önlediklerini, hem de iş arayan vatandaşlara iş sahibi yaptıklarını söyledi. Sarıyerli, 6 aylık Türkiye ortalaması işsizlik oranının 8,8 olduğunu, bu rakamın Muğla’da yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, Muğla’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında kaldığını dile getirdi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.