Muğla İli Taşkın Koordinasyon Kurulu toplandı

Muğla ili sınırları içerisinde yapılmış ve yapılacak olan taşkından koruma tesislerinin işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması ile taşkın sırasında ve sonrasında kurumlar arası görev, yetki ve çalışma esas ve usullerini...

Muğla İli Taşkın Koordinasyon Kurulu toplandı

Muğla ili sınırları içerisinde yapılmış ve yapılacak olan taşkından koruma tesislerinin işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması ile taşkın sırasında ve sonrasında kurumlar arası görev, yetki ve çalışma esas ve usullerini kapsayan “Muğla ili Taşkın Koruma Tesisleri İşletme Tebliği” yayımlanırken, DSİ Muğla 213.Şube Müdürlüğü’nün koordinatörlüğüyle, Vali Özer Türk Toplantı Salonu’nda 2013 yılının ilk “Muğla İliTaşkın Koordinasyon Kurulu” toplantısı yapıldı. Toplantı, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış başkanlığında, DSİ Muğla 213.Şube Müdürü Mehmet İskender, DSİ 21.Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Adnan Eken, Kaymakamlar, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile Merkezdeki Kurum Amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Yardımcısının açılış konuşmasının ardından, DSİ Muğla 213. Şube Müdürü Mehmet İskender sunumuyla,“Taşkın”  tanımı yaparak, Konu ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi. .Son olarak 29.09.2011 tarihinde toplanan  İl Taşkın Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar görüşülerek, meskun sahalardaki taşkınların önlenmesiyle ilgili yapılması gereken işler, meskun sahalar dışındaki taşkınların önlenmesiyle ilgili yapılması gereken işler konularında, gündem oluşturularak, Kurulun bilgilendirilmesini sağlandı.

Toplantıda genel olarak, son yıllarda artan ani yağışlar nedeniyle, taşkın sorunu yaşayan ilçe  Kaymakamları  ve belde Belediye Başkanları (Ula, Dalaman, Marmaris, Bayır, Bitez)  söz alarak, taşkın tesisleri için makine çalışmalarının arttırılması talebi yaparak, Devlet Su İşlerine özverili çalışmaları için teşekkür ettiler.Toplantı, Vali Yardımcısının kapanış konuşması ile sona erdi.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.