Muğla En Gürültücü il

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği denetimlerde en çok gürültü yapan iller Muğla ve Antalya olurken; İzmir ve Balıkesir’e ise ceza kesilmedi. Muğla’nın en çok gürültü oluşturan ilçeleri ise Marmaris...

Muğla En Gürültücü il

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği denetimlerde en çok gürültü yapan iller Muğla ve Antalya olurken; İzmir ve Balıkesir’e ise ceza kesilmedi. Muğla’nın en çok gürültü oluşturan ilçeleri ise Marmaris ve Bodrum oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı gürültü denetimlerinin sonuçları belli oldu. Muğla, tatil sezonunu 680 bin 498 lira cezayla kapatarak, 'en gürültücü il' oldu.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaz aylarında eğlence merkezlerinde artan gürültü kirliliğine göz açtırmadı. Turizm öncelikli kıyı illerinde yapılan denetimlerde en çok ceza Muğla’ya kesildi.

En çok gürültü Bodrum ve Marmaris’te

Bakanlık, yaz aylarında gürültü şikâyetlerinin artması üzerine denetimlerini sıklaştırdı. Eğlence mekânlarının yoğun olduğu Bodrum ve Marmaris'te yılın son 9 ayında yapılan 104 denetimde 680 bin 498 lira ceza kesildi. Gürültü denetimlerinde dikkat çeken bir diğer yer ise Antalya oldu. Bakanlık 202 denetimde Antalya’da gürültü yönetmeliğine uymayan işletmelere 501 bin 810 lira ceza verdi.

İstanbul sessiz kaldı

Geçen yılın en gürültücü ili olan İstanbul, bu defa diğer illere oranla sessiz kaldı. Eğlence merkezlerini sıkı denetime alan Bakanlık, 280 denetimde İstanbul’a 121 bin 902 lira ceza kesti. İstanbul’u gürültü cezalarında Çanakkale takip etti. Çanakkale’de yapılan 33 denetimde işletmelere 128 Bin 651 lira ceza verildi.

Yapılan denetimlerde, ceza almayan illerde oldu. İzmir ve Balıkesir’de 77 denetim yapıldı. Bu denetimlerde cezai işlem uygulanmadı. Aydın’a ise 53 denetimde 35 bin 877 lira ceza uygulandı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.