Muğla daha çok aydınlanacak

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, ortaklaşa olarak yaptıkları açıklamada Muğla ve ilçelerinin elektrik aydınlatması için 2014 yılı içinde 4 milyon 700 bin TL yatırım yapılacağını söylediler.AK Parti...

Muğla daha çok aydınlanacak

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, ortaklaşa olarak yaptıkları açıklamada Muğla ve ilçelerinin elektrik aydınlatması için 2014 yılı içinde 4 milyon 700 bin TL yatırım yapılacağını söylediler.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Yüksel Özden, Enerji Bakanlığı ve Aydem’le görüşmeler yaparak Muğla bölgesinin acil sorunlarına çözüm arayışlarını sürdürüyor. Aralık ayı içerisinde Plan ve Bütçe toplantıları sırasında Enerji Bakanı ile bizzat görüşen Ali Boğa, özellikle muhtarlar aracılığıyla kendilerine iletilen elektrik sorunlarını bir liste halinde ileterek acilen çözülmesini rica etti. İletilen sorunlarla ilgili eylem planı hazırlayan Aydem, yapılacak yatırımlar ve iş takvimi hakkında bilgilendirme yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Boğa, 2014 yılı içerisinde bölgenin sorunlarının büyük bir kısmının çözüleceğini ifade etti. Daha çok köylerdeki elektrik direklerinin yenilenmesi ve trafo sorunları olduğunu söyleyen Ali Boğa, Aydem’in yaptığı yatırım programı çerçevesinde önümüzdeki günlerden itibaren sorunların tek tek çözüleceğini sözlerine ekledi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınalarda bazı yerlerde elektrik direklerinin zarar gördüğünü de ifade eden Boğa, geçici olarak o sorunlar çözüldü ama artık önümüzdeki günlerde kalıcı çözümler getirilecek ve köy köy, mahalle mahalle sorunlarla ilgilenileceğini söyledi. 2014 yılında yeni kurulan Seydikemer ilçesine de Aydem’in müşteri ofisinin açılacağını çok az yerdeki elektrik sorunun ise çözüleceğini ve aynı zamanda köylerde elektrik direklerinin yenileneceğini söyleyen Boğa ve Özden, Köyceğiz Otmanlar Köyü Karaçay Mahallesi ve Çayhisar Çöğenli Mahallesinin elektrik projelerinin tamamlandığını ve 2014’de proje için 1.200.000 TL harcanacağını açıkladılar.

Seydikemer Çaykenarı Köyü Güzeller Mahallesi ve Aydınlar Obası’na ilave trafo tesisi için 340.000 TL ayrıldığını ve kısa sürede işe başlanacağını, Fethiye Çatak Köyü Güney ve Martı Mahallesinde 220.000 TL lik trafo yatırımı olacağını, yine Fethiye Çayan Köyü Merkez ve Sayanlar Mahallelerinde bakım onarım ve faz ilavelerinin yapılacağını, Fethiye Demirler Köyü Merkez ve Aktan Belen mahallesinde gerilim düşüklüğü şikayetinin giderileceğini, Dereköy’de ilave trafonun kurulacağını, Seydikemer Temel Köyü’ndeki gerilim düşüklüğünün giderileceğini, Kıncılar Köyü’nde komple bakım onarım çalışmasının yapılacağını açıklayan vekiller, bunlar projelerden sadece bir kısmı. Ayrıca yayla kısımlarında elektrik olmayan yerlerle ilgili İKET çalışmalarının yapıldığını ve 2014-2015 yıllarında da büyük bir kısmının biteceğini söylediler. Milas Çamlıca Köyü’ne 50.000.TL lik ek yatırımın yanı sıra Çakıralan Köyü Çatak Mahallesine de ilave tesis yapılacağını müjdeleyen vekiller, Seydikemer Yayla Ceylan Köyü, Urluca, Kalkantaş ve Karabel Mahallesindeki gerilim düşüklüğünün giderilmesi ve şebeke iyileştirilmesi için ise 318.000 TL ayrıldığını söylediler. Fethiye Çamurköy’deki mevcut şebekenin de ömrünü tamamladığını ve yenilenmesi için 425.000. TL; Gölbent Köyü’nün bazı mahallelerinde şebeke yenileme çalışmaları için ise 355.000. TL; Korubükü Köyü elektrik şebekesinin yenilenmesi için 230.000. TL; Ören Köyü için 195.000. TL; Güneşli Köyü için 325.000.TL, Seydiler Köyü şebeke yenilemesi için 365.000. TL;Çaltıözü Köyü için ise 690.000.TL, ayrıldığını sözlerine ekleyen Boğa, mümkün olduğunca yenileme ve bakım işinin yıl içerisinde bitirileceğini ifade etti. Ak Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, burada ifade edilenlerin yapılacak yatırımlardan sadece bir kısmının olduğunu, diğer bölge ve köylerle ilgili çalışmaların da devam ettiğini söylediler.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.