Muğla Cami ve Mescitleri Kitabı Tanıtıldı

Muğla Belediyesi, kültür yayınlarının 12.si olan “Muğla Cami ve Mescitleri” kitabını Muğla Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen davetle tanıttı.Muğla Belediyesi Kültür Yayınlarının 12.si, sanat tarihi dizisinin...

Muğla Cami ve Mescitleri Kitabı Tanıtıldı

Muğla Belediyesi, kültür yayınlarının 12.si olan “Muğla Cami ve Mescitleri” kitabını Muğla Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen davetle tanıttı.

Muğla Belediyesi Kültür Yayınlarının 12.si, sanat tarihi dizisinin ilk kitabı olan “Muğla Cami ve Mescitleri” kitabını Muğlalılarla buluşturdu. Yard.Doç. Dr. Şakir Çakmak’ın kaleme aldığı  “Muğla Cami ve Mescitleri” kitabı Muğla Belediyesi hizmet binasında tanıtıldı.

Muğla Cami ve Mescitleri kitabının tanıtımına, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, belde belediye başkanları, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, belediye meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Cami ve Mescitleri kitabının yazarı Yard.Doç.Dr. Şakir Çakmak kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada; “ Muğla ile 2000 yılında koruma kurulu üyeliği yaptığım zaman tanıştım. Muğla gerçekten Türkiye’nin en yaşanılabilir kentlerinin başında geliyor. Muğla’da koruma kurulu ile ilgili çalışmalar yaptık ve burada kalıcı dostluklar edindim, bu eser de bu dostluklar ve Muğla’da yaptığımız çalışmalar esnasında ortaya çıktı. Muğla muazzam bir kentsel site sahip. 2000 yılından beri Muğla’da çok güzel gelişmeler oldu. Kentsel sit anlamında korumaya alınan restore edilen yapılar Muğla mimarisinin korunmasını sağladı. Muğla’da camiler, mescitler, hanlar kenti biçimlendiren, şekillendiren, kent mimarisine uygun yapılar. Günümüze gelebilmiş 9 cami, 3 mescit var. Muğla’da çalıştığım süre içinde bu eserleri inceleme fırsatı buldum ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de teşvikiyle bu araştırmaları kitaplaştırdım. Kendisine bu kitaba olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Belediyesi olarak 18 Aralıkta Mevlana Okyanusu’ndan Şahidi Denizine kitabı tanıtımını yaptık. 19 Aralıkta Kocahan Mitingi Anıtı açılışından sonra kültür yayınlarımızın 12.si olan Muğla Cami ve Mescitleri kitabını da  bugün tanıtıyoruz. Eşref Atabey’in Muğla İli Tıbbi Jeolojik Unsurları Ve Halk Sağlığı, Prof.Dr. Şadan Gökovalı hocamızın Çocuklara-Gençlere Anadolu Söylenceleri ve Bitkilerin Aşkı, Muğla Yemekleri kitaplarımız baskıda, Muğlalı Dr. Şerif Baydur ile ilgili kitabın da son hazırlıkları bitti. Muğla’nın geçmişte yaşamış değerli insanlarını, kültürel miras olarak yapılarını kalıcı eserlerle geçmişten geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Muğla Belediyesi olarak yedinci tek yapı restorasyonu Apostol Hanı bitmek üzere. 244 Arasta dükkanının  restorasyonunu yaptık. Arasta tekrar yaşanılan, yaşatılan bir kent dilimi haline geldi. Ayrıca Saburhane Meydanı için de projemiz var. Kültür turizmi açısından Muğla daha güzel yerlere gelecek. Bütün bunları yapmaktaki amacımız Muğla’nın değerlerini ortaya koymak, öğrenmek, öğretmek ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak. Camiler kültür mirası içinde çok önemli bir yere sahip. İnsanların ibadetlerini gerçekleştirdikleri eserin tarihini de öğrenmiş oluyorlar. 9 cami, 3 mescidi anlatan bu eser gerçekten özgün bir eser oldu. Şakir hocaya bu anlamda çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.