Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yerel ve ulusal basından görev yapan gazeteciler, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği’ni kurdu. Cemiyet üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.Muğla’nın Menteşe ilçesinde görev...

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yerel ve ulusal basından görev yapan gazeteciler, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği’ni kurdu. Cemiyet üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları tarafından Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti kuruluşu tamamlandı. Dernekler Müdürlüğü’ne resmi başvuru yapılarak resmiyet kazanan Cemiyet, Menteşe ilçesi dışında tüm Muğla Büyükşehir sınırları içinde görev yapan basın çalışanlarını bünyesinde toplamayı hedefliyor.

Cemiyet başkanlığına seçilen Cem Kaytan, Muğla Öğretmen Evinde yaklaşık 23 gazetecinin katıldığı toplantıda Cemiyet kuruluşu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gelişmiş demokratik toplumlarda basın herkes için hem yönetenler, hem de yönetilenler için yaşamsal bir yere sahiptir. Doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak, bunu kullanmak için basın kuruluşları demokrasi ve gelişmişliğin olmazsa olmazıdır. Demokrasilerin 4’üncü gücü olarak adlandırılan basın camiasına, bu nedenlerden dolayı son derece ağır bir görev yüklenmiştir. Bunun da çok büyük sorumlulukları vardır. Bunların en başında halkın doğru bilgiye ulaşma hakkının korunması gelir. Ülkelerin ve toplumların aydınlanması, ileri bir medeniyet, gelişmiş bir sosyal ve toplumsal yapı için çok önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur basın. Hemen her dönemde çeşitli baskılara maruz kalan basın camiası tüm zorluklara rağmen doğru haber verme görevini, yerine getirmeye çalışmış, bu uğurda ter akıtmıştır. Yerel ölçekte baktığımızda ise yerel basın, o yörede yaşayan insanların gözü kulağı niteliğindedir. Herkesin kendisini en yakından ilgilendiren olaylara ulaşmasını sağlayarak bir nevi toplumsal iletişimin temelini oluşturmuştur”

Yeni bir oluşum

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaytan, Menteşe ilçesinde görev yapan basın mensuplarının bir araya geldiklerini ve Cemiyeti kurduklarını belirterek, “Muğla basını yıllardır üstlendiği görevi tüm zorluklara ve maddi yetersizliklere rağmen en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmış ve bunun için çalışmaya devam etmektedir. Ancak örgütsüz bir meslek grubu tüm çabalara karşın hayatta kalamaz. Bu amaç ve niyetle Muğla genelinde görev yapan basın mensupları, var olan basın meslek örgütünün kendi dertlerine çare olmadığı düşüncesinden hareketle yeni bir oluşuma gitmeye karar verdi. Bu anlamda Muğla il merkezinde görev yapan ulusal ve yerel basında görevli 25 basın mensubu bir araya gelerek Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğini 11 Ağustos 2014 tarihinde kurduk. Öncelikle uzun zamandır hep birlikte hayalini kurduğumuz, örgütlenme yolunda sağlamış olduğumuz başarı, istek ve azimden dolayı hepinizi alkışlıyorum. Bunun içinde şahsımı ve yönetim kurulumu bu onurlu göreve getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.

Benim ilk görevim, bize ilk öğretilen ve hayatın her safhasında uyguladığımız birleştiriciliktir. İnsanlar her alanda ancak birleştikleri takdirde başarı sağlar. Tabiki ideolojileri, yaşam felsefeleri, tarzları gereği farklı şeyler düşüneceklerdir. Ancak birleştikleri ortak bir hedef mutlaka vardır. Bizim birlikteliğimiz ise görevimizin verdiği ağır yüklerden örgütlenerek kurtulmaktır” dedi.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Başkan Cem Kaytan, Başkan Yardımcısı Mustafa İnci, Genel Sekreter Hüseyin Atılgan, Sayman Kayber Avcı, Üyeler Cavit Yıldırım, Cem Durna ve Cenk Altınsoy.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.