Muğla Haber Gazetesi

Muğla, börülce üretiminde birinci

Muğla, börülce üretiminde birinci
30 Haziran 2017 - 12:46

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2016 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri açıklandı. Verilere göre Muğla, börülce üretiminde ilk sırada yer alırken,nar üretiminde ikinci, domates, badem ve kabak üretimlerinde ise üzüncü sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)2016 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri geçici sonuçları çerçevesinde verilen bilgiye göre; Muğla börülce üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer aldı. Ülkemizde 2016 yılında üretilen taze börülcenin yüzde 34,4’ü Muğla’da üretildi.
Ülkemizde üretilen 18 bin 108 ton taze börülcenin 6 bin 228 tonu Muğla’da üretildi. Taze börülce üretiminde Muğla’dan sonra 4 bin 913 tonla (yüzde 27,1) İzmir ve bin 860 tonla (yüzde10,3) Aydın gelmektedir.
Nar üretiminde 2’inci
Öte yandan Muğla nar üretiminde de önemli bir konumda yer aldı. Nar üretiminin yüzde 15,7’si Muğla’da gerçekleşti.
Ülkemizde üretilen 465 bin 200 ton narın yüzde 23,9’u (111 bin 41 ton) Antalya’da üretildi. Nar üretiminde ikinci sırayı 73 bin 183 tonla (yüzde 15,7) Muğla, üçüncü sırayı ise 66 bin 595 tonla (%14,3) Mersin almıştır.
Muğla’nın Türkiye genelinde üretiminde önemli paya sahip olduğu ürünler ve üretim değerlerinden bazıları şunlar:
30 bin 466 ton üretim değeri ve yüzde 8,7’lik payla sakız kabak üretiminde 3. Sırada.
657 bin 750 ton üretim değeri ve yüzde 7,7’lik payla sofralık domates üretiminde 3. Sırada.
5 bin 281 ton üretim değeri ve yüzde 6,2’lik payla badem üretiminde 3. sırada.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Mugla Haber Gazetesi - Atilla Taha