Muğla bisiklet ile keşfedilecek

MUTSO’nun ‘Gelecek Turizmde’ proje çağrısı üzerine, ortaklığını yürüttüğü proje, 417 proje arasından ilk 15’e girdi. Bu kapsamda proje ortaklarına ve iştirakçilerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.2014...

Muğla bisiklet ile keşfedilecek

MUTSO’nun ‘Gelecek Turizmde’ proje çağrısı üzerine, ortaklığını yürüttüğü proje, 417 proje arasından ilk 15’e girdi. Bu kapsamda proje ortaklarına ve iştirakçilerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2014 yılı UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Efes Grubu tarafından yürütülen ‘Gelecek Turizmde’ Proje Teklif Çağrısı için ‘Muğla’yı Bisiklet İle Keşfet’ projesi hazırlanıyor. Proje sahibi Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO)-Ulusal EUROVELO koordinatörlüğü tarafından sunulan ‘Muğla’yı Bisiklet İle Keşfet’ (Discower Muğla By Bike) sürdürülebilir turizm projesi kapsamında, proje ortaklarına ve iştirakçilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ortaklık yapısında Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği olmak üzere 3 ortağı bulunmaktadır. Toplantıda; proje katkılarıyla gerçekleşecek olan bisiklet turu aktivitesi için yapılabilecek etkinlikler, bisiklet turu rotası tartışıldı.

Proje çağrısına 66 ilden 417 proje başvurmuş olup ön elemede 15 proje başarılı olmuştur. MUTSO’nun da proje ortakları arasında yer aldığı ‘Muğla’yı Bisiklet İle Keşfet’ projesi bu 15 proje arasında yer alarak başarı elde etti.

Ana elemede yüzde 100 hibe verilirse 3, verilmezse 5 proje seçileceği tahmin edilmekte olup, MUTSO’nun bu proje ile amacı: Muğla’da turizmi 12 aya yayacak olan alternatif turizm alanlarına katkı sağlıyor.

Proje Ortaklarına ve iştirakçilerine bilgilendirme toplantısına; Milas Ticaret ev Sanayi Odası (MİTSO), Ula Kaymakamlığı, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği ve ENVERÇEVKO temsilciler katıldı.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.