Muğla Belediyesi’ne büyük ilgi

Muğla Belediyesi’nin yapmış olduğu restorasyon çalışmaları, Antalya’da açılan Restorasyon-Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarında büyük ilgi gördü. Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Tarihi Kentler Birliği...

Muğla Belediyesi’ne büyük ilgi

Muğla Belediyesi’nin yapmış olduğu restorasyon çalışmaları, Antalya’da açılan Restorasyon-Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarında büyük ilgi gördü. Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Tarihi Kentler Birliği 2011 yılı Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması’ndaki “Süreklilik Ödülü”nü Muğla’da görev yaptıktan sonra Antalya Valiliği’ne atanan Vali Ahmet Altıparmak’ın elinden aldı.

Haber Merkezi

18-21 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ve Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin katıldığı Restorasyon-Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarında, Muğla Belediyesi standı büyük ilgi gördü.

Tarihi Kentler Birliği 2011 yılı Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışması ödül töreninin de düzenlendiği fuarda “Süreklilik Ödülü” alan belediyelerin başkanları ile bir açık oturum gerçekleştirildi.

Arasta 1. Etap yenileme çalışması ile “Süreklilik Ödülü” alan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı çık oturuma, Aksaray, Birgi, Burdur, Çanakkale, Kula ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanları da katıldı. Başkan Dr. Osman Gürün, oturumda Muğla’da koruma tarihini ve yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Süreklilik Ödülü Vali Altıparmak’tan

Tarihi Kentler Birliği 2011 yılı Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması ödül töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımı ile gerçekleştirildi.  Arasta 1. Etap yenileme çalışması ile “Süreklilik Ödülü” kazanan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ödülünü, 2008-2010 yılları arasında Muğla Valiliği görevini yürüten ve Arasta 1. Etap çalışmalarına büyük katkısı olan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’tan aldı. Fuar alanını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Belediyesi standını ziyaret etti.

Yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda restorasyon malzemelerinin yanı sıra belediyelerin kültür mirasının korunmasına yönelik çalışmaları da tanıtıldı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.