Muğla Barosu’na taze kan

Stajlarını tamamlayarak mesleğe ilk adımlarını atan 4 avukat için And İçme töreni düzenlendi. Törende konuşan Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun; “Bugün kendisini güçlü hissedip, güçlünün hukukunu yaratmak isteyenler,...

Muğla Barosu’na taze kan

Stajlarını tamamlayarak mesleğe ilk adımlarını atan 4 avukat için And İçme töreni düzenlendi. Törende konuşan Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun; “Bugün kendisini güçlü hissedip, güçlünün hukukunu yaratmak isteyenler, hukukun üstünlüğünü bir yana bırakıp, kendi güçlünün hukukunu yaratmaya çalışanlar, yarın güç ellerinden çıktığında, kendi yarattıkları güçlünün hukuku altında ilk onlar ezileceklerdir”dedi.

Muğla Barosuna kayıtlı 4 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğine ilk adımını attı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ant İçme Töreni’ne Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri,  stajyer avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Törenin açılışında konuşan Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun,  genç meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada;  “Zor ve bir o kadar onurlu bir mesleğe adım atıyorsunuz. Son dönemde hukukun üstünlüğüne olan ihtiyaç giderek artmakta, bu günün üstünleri kendilerine uygun hukuk yaratmaya çalışmaktadırlar. Oysa hukuk, kişisel ve keyfi ihtiyaçlara göre şekillendirilecek bir olgu değildir. Hukukun kendine özgü ve evrensel nitelikleri vardır. Yüzyıllar içinde ve uzun mücadeleler sonucu oluşan bu nitelikler, kişiye göre değişmez ve herkese eşit uygulanmak zorundadır” diye konuştu.

Uzun, konuşmasını “Bugün kendisini güçlü hissedip, güçlünün hukukunu yaratmak isteyenler, hukukun üstünlüğünü bir yana bırakıp, kendi  güçlünün hukukunu yaratmaya çalışanlar, yarın güç ellerinden çıktığında, kendi yarattıkları güçlünün hukuku altında ilk onlar ezileceklerdir. O zaman hukukun üstünlüğüne olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkacak, ama artık çok geç olacaktır” diye sürdürdü.

Konuşmasında, Dünya tarihinin, güçlüler hukukunun eninde sonunda sona erdiği yüzlerce örneklerle dolu olduğuna işaret eden Uzun, şunları söyledi:

“ Son olarak Mısır’da, bir dönemin devlet başkanı  Mursi,  şimdiki yönetim tarafından yargılanmış ve idama mahkum edilmiştir. Bir hukukçu olarak, idamın kimden kime geldiğine aldırmaksızın karşı olduğumu belirterek, örneği, güç ve güçlünün ne denli değişken olduğunu ifade etmek için seçtim. Güce göre hukukunun  ne denli  sakıncalı olduğunu belirtmek için söylüyorum. Oysa hukukun üstün tutulduğu ülkelerde bu ve benzeri güce dayalı hukuk ve bunun dramatik sonuçları yaşanmaz. Hukukun üstün olduğu toplumlarda, kimin yönetici , kimin yönetilen, kimin iktidar, kimin muhalefet olduğunun önemi yoktur. Çünkü tüm kurallar her kesim için aynı ve evrensel hukuk normlarına uygun bir şekilde uygulanır”

Baro Başkanı Uzun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir yandan hukukun kendi evrensel ilkelerine uygun yaşatmak için , diğer yandan insan haklarını istisnasız herkes için uygulamak ve uygulatmak için mücadele etmek zorunda kalacaksınız. Bunu başarmak için iktidar ve güç sahipleri ile mücadele etmek zorunda kalacak ve bu yüzden zor bir uğraş vereceksiniz. Ama korkmak, yılmak yok. Biz avukatlar zaten mücadele etmek, verilmeyen hakları aramak, savunmak ve bu hakların elde edilmesini sağlamak üzere görevliyiz. Sizler, kendi bilgi ve deneyimleri ile hakkını teslim alamayan ve bu nedenle mağdur edilmiş insanlara, tek başına elde edemediği hakkının teslim alınması ve mağduriyetinin giderilmesinde yardım edeceksiniz. Yardım ettiğiniz kişilerin mutluluğu gururunuz ve mesleki onurunuz olacaktır.İnsan onurunu en üstün değer sayan, insanın insanca yaşaması için mücadele etmeyi kendisine ödev sayan mesleğimize hoş geldiniz. Size başarılı, onurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyor, tüm katılımcılara saygılar sunuyorum.

Baro Başkanı Cumhur Uzun’un konuşmasının ardından avukatlık mesleğine başlayacak olan, “ Anıl Mert, Can Çetin, Nursel Şahin ve Mustafa Olcay Bilgiç  ” avukat cübbelerini giyerek ant içtiler.

Ant içen avukatlara, “Avukatlık Ruhsatnameleri” Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ve baro üyesi avukatlar tarafından takdim edildi. Ant içme töreni fotoğraf çekimleriyle son buldu.

Muğla Barosuna bağışta bulundu

And İçme Töreninde ayrıca Muğla Barosu’na bağışta bulunan Avukat Öcal Okay’e teşekkür plaketi de verildi. Baro Başkanı Uzun, Avukat Öcal Okay’a teşekkür ederken; “Meslektaşlarımızdan ve mesleğimize uzun yıllar hizmet vermiş olan Bodrum ilçemizde Hukuk ve Baromuz adına saygı gösterilecek davranışlarda bulunmuş olan sayın Avukat Öcal Okay bey bizleri ve barosunu belki de Türkiye’de örneği olmayacak bir şekilde onurlandırmış ve güçlendirmiş Oasis iş merkezinde sahibi bulunduğu taşınmazının hissesini sahip olduğu hissenin tamamını mensubu olduğu Muğla Barosuna bağışlamış ve bizim böyle bir göreve sahip olmasını sağlamış büyük bir erdem göstermiştir” dedi.

Uzun, konuşmasının ardından bağışta bulunan Avukat Öcal Okay’a bir teşekkür plaketi taktim etti.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.