Muğla Barosu’na taze kan

Muğla Barosuna kayıtlı 3 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğineİlk adımını attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ant İçme Töreni’ne Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, ...

Muğla Barosu’na taze kan

Muğla Barosuna kayıtlı 3 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğine

İlk adımını attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ant İçme Töreni’ne Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri,  genç avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Törende konuşan Muğla Baro  Başkanı Avukat Cumhur Uzun; gündemde olan  ve çeşitli tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketi’ni eleştirilerini tekrarlada. Uzan; “Genç  meslektaşlarım; Zor ve bir o kadar da onurlu bir mesleğe adım atıyorsunuz.Son dönemde hukukun üstünlüğüne olan ihtiyaç giderek artmakta, bu günün üstünleri kendilerine uygun hukuk yaratmaya çalışmaktadırlar.Üstünlük dönemsel ve değişkendir. Bu gün kendisini üstün hissedenler, yarın tıpkı sizin bizim gibi güçsüz olabilirler. İşte o zaman onlarında üstünleri ve o üstünlerinde hukuku olur ki, bundan en çok bugün kendisini üstün hissedenler zarar görür

“Hukukun üstün olduğu toplumlarda, kişinin birey, toplumun bir ferdi olması, sade bir vatandaş , insan olması yeterlidir. O sadece insan olduğu için insan haklarına ve hukukuna sahip olur. Hazırlanmakta olan ve kamuoyunda “ İç Güvenlik Paketi “ ismiyle bilinen torba yasada;Esasen yargı faaliyetinin bir uzvu olan suçlularla mücadele alanına, yürütme elini sokmak ve yargısal faaliyeti de eline geçirmeye çalışmaktadır.”dedi.

Genç avukatlara da seslenen Uzun şunları söyledi: “Bir yandan hukuku değiştirmek isteyenlerle, bir yandan da ihlal edilen insan haklarıyla mücadele etmek zorunda kalacaksınız. İşte bu yüzden zor bir mesleğe adım atıyorsunuz. Ancak korkmak yılmak yok. Sizler ve bu mesleğe gönül vermiş bizler oldukça hukuk hep üstün olacaktır.

Sizler , kendi bilgi ve deneyimleri  ile hakkını teslim alamayan ve bu nedenle mağdur edilmiş insanlara, tek başına elde edemediği hakkının  teslim alınması ve mağduriyetinin giderilmesinde yardım edeceksiniz. Yardım ettiğiniz kişi ve onun yakınlarının mutluluğu size dünyada başka hiçbir şekilde elde edemeyeceğiniz gurur yaşatacaktır. Bu gurur ve onuru yaşamak  için tek yapmanız  gereken şey çok çalışmaktır.Bu duygularla mesleğe katılımınızı kutluyor, sizlere başarılı ve mutlu bir mesleki gelecek dilerken , yılmak yok , çalışmaya devam diyorum.”

Aslı Çoban, Caner Arslan ve Ömer Müftüler avukat cübbelerini giyerek ant içtiler.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.