Müftülük aşure dağıttı

Ortaca İlçe Müftülüğü ve Dalyan Kur’an Kursu öğrencileri tarafından düzenlenen aşure etkinliği büyük ilgi gördü.İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler etkinlikle ilgili olarak yaptığı konuşmasında, “İlçedeki birlik...

Müftülük aşure dağıttı

Ortaca İlçe Müftülüğü ve Dalyan Kur’an Kursu öğrencileri tarafından düzenlenen aşure etkinliği büyük ilgi gördü.

İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler etkinlikle ilgili olarak yaptığı konuşmasında, “İlçedeki birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak, Muharrem Ayı’nın mana ve ehemmiyetini gündemde tutmak ve bu bilinci yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir program hazırladık. Bütün vatandaşların Hicri Yılı’nı ve Muharrem Ayı’nı tebrik ediyorum. Muharrem ayı bütün İslam aleminin birlik ve beraberliğini pekiştirmesi açısından güzel bir aydır. Unutulmamalıdır ki toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet ve kültürleridir. Kültürlerine sahip çıkan toplumlar ayakta kalmayı başarmışlardır" dedi.

Dünya üzerinde çaresiz kalan tüm insanların acılarını da yürekten hissettiklerini belirten İlçe Müftüsü Özler; "Yüce Allah'tan, Muharrem Ayı’nın tüm kardeşlerimize birlik, beraberlik ve huzur getirmesi diliyorum” dedi.

Müftü Dr. İbrahim Özler, bu programın ilçede bir ilk olduğunu ve önümüzdeki yıllarda bunu devam ettireceklerini de belirtip, katılımcılara ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.