Müezzinoğlu: Aile Hekimleri de Acil’de nöbet tutacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesinde öncelikle kamuoyu bilincine ihtiyaç olduğunu belirterek, "En çok ihtiyacımız olan doktor ve hemşirelere kendi evladımız gibi sahip çıkmamız...

Müezzinoğlu: Aile Hekimleri de Acil’de nöbet tutacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesinde öncelikle kamuoyu bilincine ihtiyaç olduğunu belirterek, "En çok ihtiyacımız olan doktor ve hemşirelere kendi evladımız gibi sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Bir dizi programa katılmak için Muğla'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk ziyaretini Marmaris Devlet Hastanesi'ne gerçekleştirdi. Hastanede incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, Başhekim Tolga Çakmak'tan hastane hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesinde öncelikle kamuoyu bilincine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "En çok ihtiyacımız olan doktor ve hemşirelere kendi evladımız gibi sahip çıkmamız gerekiyor. Biraz sonra evladımızı o hekime veya hemşireye teslim etmek zorunda kalacağız. Herkesin sağlık çalışanlarına kendi kardeşi ve çocuğu gibi bakması gerekir. Hastanelerde yüzlerce hasta yakını var, sağlık çalışanlarına yönelik bir olumsuz davranış gördüklerinde bu kişilere ters bir şekilde baksalar, 'Ne oluyor kardeşim?' diye sorsalar birçok hadise önlenmiş olur. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik cezai müeyyideyi yeni torba kanununda çıkartacağız" dedi.

“Teknolojik altyapı önemli”

Hastanelerin yatak sayısının fazla olmasının o hastanenin iyi olduğu anlamına gelmediğini belirten Müezzinoğlu, yatak sayısından daha ziyade hekim ve tıbbi donanım ve teknolojik altyapının önem kazandığını ifade etti. Müezzinoğlu, "10 yıl önce bir hasta ortalama 10 gün yatarken, şimdi insanlar aynı hastalıktan 3 veya 4 gün yatıyorlar. Kamuoyunun kaç yataklı hastane olacağından ziyade hangi teknolojik altyapıya sahip olduğu ve poliklinik sayısıyla ilgilenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Örneğin şu anda Muğla bölgesindeki hastanelerin yatak doluluk oranı yüzde 70 civarında. Bu gelecekte daha da düşecek. Çünkü artık tedavi süreleri kısalıyor" diye konuştu.

Kıyı kesiminde yapılacak yeni hastanelerin sağlık turizmi açısından da çok faydalı olacağına işaret eden Müezzinoğlu, yabancılara dil konusunda yardımcı olacak her türlü çözümleri de ürettiklerini kaydetti. Marmaris Devlet Hastanesi’ni ziyareti sırasında İngilizce, Almanca, Rusça bilen hastane tercümanıyla karşılaştığını dile getiren Müezzinoğlu, bu tür personel sayısını daha da arttıracaklarını bildirdi.

Aile hekimleri de artık acilde nöbet tutacakları için acildeki doktor sıkıntısını çözeceklerini belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Meclis açıldığında acildeki doktorlarımızın nöbet koşullarını düzeltecek çalışmalar yapacağız. Hekimler ve hemşireler bayram, hafta sonu demeden kesintisiz bir şekilde gece gündüz hizmet veriyor. Sağlık çalışanları da yorulabilir. Her zaman istenilen derecede güler yüz gösteremeyebilir. Hasta ve yakınları da sürekli güler yüzlü olmadığı için herkesten aynı davranışın beklenmemesi gerekir."

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.