Müdürlük çöpe “DUR” dedi

Ula Belediyesi tarafından Gökova Mahallesi’nde yapılması planlanan Katı Atık Transfer Sistemi Tesisleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından durduruldu.Ula Belediyesi tarafından Gökova Mahallesinde ‘Katı Atık Transfer...

Müdürlük çöpe “DUR” dedi

Ula Belediyesi tarafından Gökova Mahallesi’nde yapılması planlanan Katı Atık Transfer Sistemi Tesisleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından durduruldu.

Ula Belediyesi tarafından Gökova Mahallesinde ‘Katı Atık Transfer Sistemi’ yapmak için başlatılan çalışmalar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından durduruldu. Ula Belediyesinin daha ekonomik olması için küçük araçlarla topladığı çöpleri Gökova’ya konuşlandırdığı konteynırda toplayarak doldukça çöp toplama merkezlerine taşımayı amaçlıyordu.

İmza Kampanyası başlatılmıştı

Belediyenin bu girişimi üzerine Gökova Çevre Gönüllüleri yanlış uygulamayı durdurmak için başlattıkları, ‘Katı atık sistemi istemiyoruz’ imza kampanyası sonuç verdi. Gökova Çevre Gönüllüleri Sözcüsü Ersan Gökduman; “Bizler yıllardır mahallemizde ve yöremizde çevreye zarar veren beton santrali ve kum çakıl ocaklarının kalkması için uğraşırken, şimdide Ula Belediyesinin bu olumsuz kararı ile mücadele vermek zorunda kaldık. Katı atık transfer merkezi oluşacaksa, yerleşim alanları dışında daha uygun bir alan bulunabilir. Mahallemizin çöp toplama merkezi olmaması için topladığımız binlerce imza ile Ula Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü, Muğla Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yasal tüm başvurumuzu yaptık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından muhtarlığa ve imza kampanyası başlatan çevre gönüllülerine gönderilen yazıda Ula Belediyesi tarafından yapılmak istenen ‘Katı Atık Transfer Sistemi’nin durdurulduğu açıklandı.

15 yerleşim biriminin çöpleri buraya taşınacaktı

Gökova Mahallesi Dereboyu Vadisi içinde, Ula Belediyesi tarafından yapılması planlanan transfer merkezi ile ilgili olarak beton istinat duvarları yapılırken, yaklaşık 15 yerleşim yerinden her gün çöp toplama araçlarıyla toplanacak olan çöplerin, Gökova’nın içme suyu sondaj mahalline 150 metre yakın bir mesafede kurulacaktı. Mahalle sakinleri, “Taşıma işlemi sırasında yayılacak çöp kokusu ve akması önlenemeyecek pis suların, gerek toplum sağlığı, gerekse hava ve görüntü kirliliği açısından mahallede oluşturacağı olumsuz şartlar cennet Gökova’yı yaşanamaz hale getirecekti. Aynı alanda kurulu bulunan “Kanalizasyon Arıtma Sistemi”nin kapasite yetersizliği nedeniyle yaşanan olumsuzluklara bir de bu tesis eklenirse Gökova yaşanmaz hale gelecek” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.