MSKÜ Paramedik Bölümü açıldı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATTDER) Muğla İl Başkanı ATT Neslihan Yılmaz, Paramedik Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Paramedik önlisans bölümünün açıldığını bildirdi. ATTDER yönetimi, Kasım...

MSKÜ Paramedik Bölümü açıldı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATTDER) Muğla İl Başkanı ATT Neslihan Yılmaz, Paramedik Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Paramedik önlisans bölümünün açıldığını bildirdi. ATTDER yönetimi, Kasım 2013 tarihinde Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile yaptıkları toplantıda Muğla’da ilk ve acil yardım (Paramedik) bölümünün olmadığını, bu bölümün açılması ile ilgili girişimlerde bulunulması gerektiğini iletmişlerdi.

İl Sağlık Müdürü Dr Cihan Tekin de Paramedik bölümü için Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile görüştüğünü bununla ilgili çalışmaların başladığını ve bu projeyi hızlandırmak adına gerekli takibi yapacağını belirtmişti.

Çalışmaların sonucu olarak Fethiye Sağlık Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Paramedik bölümünün 30 öğrenci kapasiteli olarak açıldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: " İlimizde yedi tane sağlık meslek lisesi ve bunların altısında Acil Tıp Teknisyenliği bölümü bulunmaktadır. Bu okullarda öğrenim gören öğrenciler bir üst öğrenim olan ilk ve acil yardım (Paramedik) bölümünü okumak için il dışına gitmek zorunda kalıyor ve yüksekokullar öncelikli olarak bulundukları ilden gelen başvuruları kabul ettiği için mağdur oluyorlardı. Kendi illerinde bu bölümün açılması onlar için büyük avantaj oldu.

Dernek olarak bölümün açılmasında emeği geçen başta Muğla Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Mansur Harmandar ve İl Sağlık Müdürü Dr Cihan Tekin olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Muğla ATTDER olarak ilk ve acil yardım (Paramedik) bölümü için 2016-2017 eğitim öğretim yılında her türlü desteği sağlayacağız".

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.