Motosikletçiler  çamurla savaştı 

Türkiye Enduro şampiyonasının 1. ayak yarışı Muğla’nın Fethiye ilçesinde magazin startı ile başladı.2 gün sürecek yarışların ilk gününde yarış brifingi yapılıp magazin startı verildi. 200’e yakın sporcu ekstrem...

Motosikletçiler  çamurla savaştı 

Türkiye Enduro şampiyonasının 1. ayak yarışı Muğla’nın Fethiye ilçesinde magazin startı ile başladı.

2 gün sürecek yarışların ilk gününde yarış brifingi yapılıp magazin startı verildi. 200’e yakın sporcu ekstrem parkurunda sıralama yarışları için kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi. Yarışmaların sıralama yarışmaları bile yüzlerce kişi tarafından izlenirken, seyirci sayısı futbol maçlarını geride bıraktı.

2015 Enduro sezonu, Muğla ilinin Fethiye ilçesinde başlayan Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Yarışı ile açıldı. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle Fethiye Orman Spor Kulübü’nün organize ettiği Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Yarışı; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Orman İşletme Müdürü Mustafa Pervanlar, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Kamil Çoban, Türkiye Motosiklet federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar’ın Fethiye Beşkaza meydanından verdiği magazin startı ile başladı. 10’u kadın 200’e yakın sporcu Fethiye caddelerinde tur atarken buradan Esenköy mevkiindeki Akdeniz Off-Road Park’a geçtiler.

200’E YAKIN YARIŞMACI ÇAMURLA SAVAŞTI

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle Fethiye Orman Spor Kulübü’nün organize ettiği Türkiye Enduro Şampiyonası 1. ayak yarışında üç test etabının yer aldığı Fethiye yarışı, Esenköy ekstrem parkurunda yapılan sıralama yarışlarıyla ilk günde bile heyecanı doruğa çıkardı. 2 gün boyunca yağan yağmur nedeniyle çamur deryasına dönen parkurda sporcular düşe kalka mücadele etti. Sıralama turu için parkurdaki derelerin içinden geçen sporcular ekstrem parkurunda kalasların ve lastik engellerin üzerinden geçerken hayli zorlandı. Pek çok sporcu çamur deryasında motosikleti idare edebilmek için çabalarken kalas ya da diğer engelleri aşabilmek isterken lastiklerinin kayması sonucu bir anda kendilerini yerde buldular. Sıralama yarışları bile yüzlerce kişi tarafından izlenen enduro motosiklet yarışları büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu. Asıl pazar günü yapılacak yarışmalarda ilk gün mücadele eden sporcular parkurun her ne kadar zorluda olsa muhteşem olduğunu söylediler. Kros, Ekstrem ve enduro testleri ile ilk gün bile müthiş bir çekişme yaşanırken 30 km uzunluğundaki parkuru sporcular tam 3 kez turluyor.

400.000 metrekarelik alana yerleştirilmiş Akdeniz Off-Road Park; içerisinde 3,5 kilometrelik uluslararası standartlarda MX parkurunu ve ekstrem parkurunu bulundurmakta olup, izleyicilerin hem MX hem de enduroyu aynı anda izlemelerine olanak sağlanıyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.